Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Παραδόθηκε ο διάδρομος υπεραντλαντικών πτήσεων 10/28 του αεροδρομίου "Μακεδονία" Θεσσαλονίκης


    Τέλειωσαν με οχτώ χρόνια καθυστέρηση οι εργασίες στον διάδρομο 10/28 του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης - Πότε θα τεθεί σε λειτουργία

    Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες κατασκευής της επέκτασης του διαδρόμου προσγειώσεων και απογειώσεων 10/28 κατά ένα χιλιόμετρο στη θάλασσα, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Ο διάδρομος είναι εργολαβικά έτοιμος πλέον, όμως θα χρησιμοποιηθεί περί τα τέλη του 2019.

    Αυτή τη φορά οι υπολογισμοί των αρμοδίων, όπως είχαν πει πριν από περίπου ένα μήνα στη Voria.gr επιβεβαιώθηκαν, όμως παράλληλα επιβεβαιώνεται και το κακό σενάριο του χρόνου που απαιτείται για να γίνουν οι αναγκαίες μετρήσεις (κατασκευαστικοί και λειτουργικοί έλεγχοι) και να δοθούν οι επίσης αναγκαίες πιστοποιήσεις.

    Οι διαδικασίες αυτές θα διαρκέσουν περίπου μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβριο, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να εγκατασταθούν και τα συστήματα που χρησιμοποιεί το αεροδρόμιο και τα αεροσκάφη (ηλεκτρολογικά, φωτοσήμανση) σε όλο το μήκος των 3,4 χλμ. του διαδρόμου και επίσης στο σημείο που διασταυρώνεται με τον άλλο διάδρομο, ο οποίος είναι ο μόνος που χρησιμοποιείται σήμερα, τον 16/34.

    Αυτές οι εργασίες δεν μπορούν να γίνουν, όπως λένε υπηρεσιακοί παράγοντες, στο διάστημα μέχρι τον Σεπτέμβριο, διότι μπορεί να απαιτήσουν ακόμη και να μη λειτουργούν και οι δυο διάδρομοι και κάτι τέτοιο μέσα στην τουριστική περίοδο κανείς δεν το θέλει.

    Έτσι υπολογίζεται ότι θα απαιτηθεί περισσότερος χρόνος για να ολοκληρωθούν όλα τα παραπάνω και τελικά προς τα τέλη του έτους θα λειτουργήσει το αεροδρόμιο με δυο διαδρόμους, με τον 10/28 να μπορεί να δέχεται και υπερατλαντικές πτήσεις και με το αεροδρόμιο «Μακεδονία» να αναβαθμίζεται ουσιαστικά, καθώς θα είναι σε θέση να εξυπηρετεί σχεδόν όλους τους τύπους σύγχρονων αεροσκαφών.

    Το συγκεκριμένο έργο ενέγραψε συνολική καθυστέρηση, με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα, περίπου οχτώ ετών, ενώ και ο προϋπολογισμός του αυξήθηκε σημαντικά. Επρόκειτο να παραδοθεί το 2011, αφού ανατέθηκε το 2005...

    Σε κάθε περίπτωση η σημερινή μέρα είναι σημαντική, καθώς η ανάδοχος εταιρεία ολοκληρώνει το έργο της και πλέον ο νέος διάδρομος συνοδεύεται κι από έναν βοηθητικό τροχόδρομο, καθιστώντας και στην πράξη διεθνές το αεροδρόμιο «Μακεδονία». Επίσης, με τη λειτουργία δυο διαδρόμων, οι καθυστερήσεις στις πτήσεις και ο γεμάτος εναέριος χώρος αναμένεται να περιοριστούν σημαντικά.

    Πηγή: https://www.voria.gr/article/oloklirothikan-i-ergasies-ston-diadromo-1028-tou-makedonia


    Πηγή: https://www.voria.gr/article/oloklirothikan-i-ergasies-ston-diadromo-1028-tou-makedonia



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.