Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ποια είναι τα νέα malls που σχεδιάζονται στην Αττική


    Η κατασκευή νέων εμπορικών κέντρων, που αποτελούν είτε επέκταση υφιστάμενων είτε καινούργιες αυτοτελείς αναπτύξεις, αναμένεται να ξεκινήσει έως το τέλος της φετινής χρονιάς, με δεδομένο ότι η πολυετής γραφειοκρατία που συνόδευε τα συγκεκριμένα έργα φθάνει στο τέλος της. Εξάλλου, οι επιδόσεις των υφιστάμενων μεγάλων malls ευνοούν τα συγκεκριμένα επιχειρηματικά σχέδια: το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς τα τρία εμπορικά κέντρα της Lamda Development (mall Athens, Golden Hall, Mediterrannean Cosmos) εμφάνισαν αύξηση της επισκεψιμότητας σε ποσοστό 6,7%, ενώ το αντίστοιχο μέγεθος του Smart Park υπήρξε διψήφιο. Τι αφορούν όμως, οι νέες επενδύσεις;

    Academy Gardens

    Μετά την έγκριση από το Συμβούλιο της Επικρατείας του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για τον προσδιορισμό της ρυμοτομικής γραμμής του οικοπέδου επί του οποίου θα αναπτυχθεί ο εμπορικός χώρος Academy Gardens στην Αθήνα, στην έκταση του πρώην εργοστασίου της Κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη (Λεωφ. Κηφισού 60 και Ηρούς), ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη υλοποίησης του έργου, έως το τέλος του 2018.

    Το συγκεκριμένο Π.Δ., που υπήρξε απαραίτητο, επειδή η ρυμοτομική γραμμή του οικοπέδου είχε τροποποιηθεί λόγω άρσης απαλλοτρίωσης του 1972, διαδέχεται το Π.Δ. για τον καθορισμό των όρων δόμησης τεσσάρων οικοδομικών τετραγώνων στην ευρύτερη περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος. Το τελευταίο, που έχει υπογραφεί από τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη, έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί (υπογραφή και δημοσίευση σε ΦΕΚ) και για το Π.Δ. της ρυμοτομικής γραμμής.

    Το Π.Δ. για τον προσδιορισμό της ρυμοτομικής γραμμής αναμένεται να υπογράψει το προσεχές διάστημα ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης. Αφότου αποκτήσει ΦΕΚ η εταιρεία Artume, που ελέγχει το BlackRock Europe Property Fund III, θα προχωρήσει στην έκδοση της προβλεπόμενης έγκρισης δόμησης για την κατασκευή του πολυχώρου εμπορίου και ψυχαγωγίας με εμβαδόν 55.000 τ.μ.

    Athens Alive

    Μία από τις αναπτύξεις με εμπορικό-ψυχαγωγικό χαρακτήρα, που για να γίνει πραγματικότητα απαιτείται σειρά γραφειοκρατικών διαβημάτων, είναι το Athens Alive που περιλαμβάνει την αναβάθμιση του ΟΑΚΑ, με την προσθήκη νέων χρήσεων και εγκαταστάσεων. Ο προϋπολογισμός του project, που προωθεί η κοινοπραξία των εταιρειών News Agency, Redstone, Bluerock, AECOM και Colliers, ανέρχεται σε 1,1 δισ. ευρώ, με τα φιλόδοξα σχέδια να προβλέπουν την υλοποίηση ξενοδοχείων, καταστημάτων και γραφείων, όπως και την αναβάθμιση των υφιστάμενων ολυμπιακών ακινήτων.

    Επέκταση Golden Hall

    Πλησίον του ΟΑΚΑ, μέχρι τον Ιούνιο αναμένεται να ξεκινήσει η Lamda Development τις εργασίες για την επέκταση του εμπορικού κέντρου Golden Hall, μετά την έγκριση της χωροθέτησης του επενδυτικού σχεδίου αξιοποίησης από τα συναρμόδια υπουργεία. Το επόμενο βήμα της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων προβλέπει την εξασφάλιση της άδειας δόμησης, με το επενδυτικό σχέδιο, ύψους 25 εκατ. ευρώ, να περιλαμβάνει την προσθήκη νέων εκμισθώσιμων χώρων 11,5 χιλιάδων τ.μ. Από τις νέες δραστηριότητες ξεχωρίζουν το ενυδρείο, όπως και το μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων που θα καταλαμβάνει επιφάνεια 3,2 χιλ. τ.μ.

    Επέκταση Smart Park

    Στη Γυαλού των Σπάτων, οι κατασκευαστικές εργασίες για την υλοποίηση της δεύτερης φάσης, με δομήσιμη επιφάνεια 15.500 τ.μ. του εμπορικού κέντρου Smart Park αναμένεται να ξεκινήσουν το προσεχές διάστημα. Στο νέο τμήμα του mall, που αποτελεί επένδυση ύψους 23 εκατ. ευρώ, θα αναπτυχθούν 20-25 καινούργια εμπορικά καταστήματα, με τη διοίκηση της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Reds να προσβλέπει στην µίσθωση σηµαντικού µέρους των νέων κτηρίων πριν την έναρξη κατασκευής τους. Εξάλλου, η εισηγμένη εγκαινίασε, πριν από μερικούς μήνες, στα Σπάτα νέους χώρους 800 τ.μ. προκειμένου να καλύψει την αυξημένη ζήτηση.

    Cambas project

    Για την μικτής χρήσης ανάπτυξη Cambas project της Reds, σε επιφάνεια 315 στρεμμάτων στην έκταση του παλιού οινοποιείου Καμπά στην Κάντζα, το Κεντρικό Συμβούλιο Νεώτερων Μνημείων ενέκρινε την μελέτη αποκατάστασης των διατηρητέων κτηρίων του πρώην εργοστασίου οινοποιίας. Ως εκ τούτου, σε αυτή τη φάση, η εισηγμένη θα προχωρήσει στην υλοποίηση εργασιών αποκατάστασης και ανάδειξης των συγκεκριμένων διατηρητέων που αποτελούν τμήμα της συνολικής, προς πολεοδόμηση, επιφάνειας.

    Σε αυτήν περιλαμβάνονται τα νέα κτήρια όπου θα αναπτυχθούν γραφεία υψηλών προδιαγραφών με χώρους εμπορίου, αναψυχής και πολιτισμού, σε μία επένδυση ύψους 220 εκατ. ευρώ. Το έργο, που ακόμη βρίσκεται στο αρχικό στάδιο, θα διαθέτει επιφάνεια 132.815 τετραγωνικά μέτρα από τα οποία οι ανοιχτοί χώροι θα είναι 53.115 τ.μ. και η δομήσιμη επιφάνεια θα είναι 79.700 τ.μ.

    Του Δημήτρη Δελεβέγκου [email protected]


    Πηγή: http://www.capital.gr/epixeiriseis/3294950/poia-einai-ta-nea-malls-pou-sxediazontai-stin-attiki



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.