Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Πρόγραμμα έργων υποδομών ύψους 13 δισ. ευρώ στην χώρα.


    Πρόγραμμα έργων υποδομών για τα επόμενα χρόνια, συνολικού ύψους πάνω από 13 δισ. ανακοίνωσε ο υπουργός Κώστας Καραμανλής
     
    Συγκεκριμένα για τα επόμενα χρόνια προγραμματίζονται:
     
    Επεκτάσεις Αττικής Οδού:
     
    (Αφορούν την επέκταση της Λεωφόρου Κύμης από Αττική Οδό μέχρι Αθηνών - Λαμίας, την επέκταση προς Ραφήνα και την επέκταση της Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού προς Νότον και την μετατροπή της λεωφόρου Βουλιαγμένης σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας με ανισόπεδους κόμβους. Στόχος οι πρώτες δημοπρατήσεις να γίνουν αρχές 21.
     
    Ανατολική περιφερειακή της Θεσσαλονίκης (Flyover)
     
    Η διαγωνιστική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις. Στην α φάση, που αναμένεται να δημοσιευτεί τις προσεχείς μέρες. Στην β φάση θα προκύψει ο οριστικός ανάδοχος στο τέλος του 2021. Το υπουργείο εκτιμά οτι το έργο μπορεί  να παραδοθεί προς χρήση μέσα στο 2024. Ο προϋπολογισμός του κατασκευαστικού κόστους έργου ανέρχεται στα 350 εκατ. ευρώ ενώ ο χρόνος παραχώρησης θα είναι τουλάχιστον για 25 χρόνια. Στον αυτοκινητόδρομο δεν θα υπάρχουν διόδια και η σταδιακή αποπληρωμή προς τον ανάδοχο θα γίνει με “πληρωμές διαθεσιμότητας”.
     
    ΒΟΑΚ:
     
    Μέσα στο φθινόπωρο αναμένεται η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
     
    Ε-65:
     
    Το βόρειο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Ε65 (από τα Τρίκαλα μέχρι την Εγνατία Οδό) αναμένει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ώστε να αρχίσουν οι εργασίες αρχές 21.
     
    Πάτρα-Πύργος:
     
    Την εγκριση της ΕΕ αναμένει και το έργο Πάτρα Πύργος προκειμένου να ενταχθεί στην σύμβαση παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού.  
     
    Έργα οδικής ασφάλειας σε πάνω από 7.000 επικίνδυνες θέσεις σε όλη τη χώρα:
     
    Υπογράφεται εντός του μήνα η δανειακή σύμβαση με την ΕΤΕπ.
     
    Αντιπλημμυρικά έργα σε όλη τη χώρα:
     
    Εντός του μήνα ξεκινά το πρόγραμμα για την υλοποίηση επειγόντων έργων κοντά στους αυτοκινητόδρομους. Παράλληλα, υλοποιείται ένα πρόγραμμα 10 έργων, επίσης με τη χρηματοδότηση της ΕΤΕπ.
     
    Σιδηροδρομικά έργα   - Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας: 

    Για την γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι το Υπουργείο και η εταιρεία Αττικό Μετρό καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να προχωρήσει ο διαγωνισμός στην επόμενη φάση του και υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα το μεγάλο πρόβλημα με τις καθυστερήσεις των έργων είναι οι προσφυγές των εταιρειών που συμμετέχουν στους διαγωνισμούς. Όπως εξήγησε ο υπουργός, η Αττικό Μετρό αναμένεται να εγκρίνει το πρακτικό του διαγωνισμού ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει στο άνοιγμα των οικονομικών προσφορών.  

    Σε ό,τι αφορά το διαγωνισμό για τις πρόδρομες εργασίες αναφέρθηκε ότι θα προχωρήσει η σύμβαση με την εταιρεία ΕΡΕΤΒΟ μετά από πολύμηνες δικαστικές περιπέτειες.

    Οσον αφορά στα υπόλοιπα σιδηροδρομικά έργα προχωρούν άμεσα οι δημοπρατήσεις 4 έργων που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ και ετοιμαζόμαστε ώστε εντός του 2021 να δημοπρατηθούν άλλα 6. ενώ για την υπογειοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου στην Πάτρα, ο κ. Καραμανλής ανακοίνωσε πως είχε σήμερα μια εξαιρετική συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης, κ. Κώστα Πελετίδη όπου συμφώνησαν επί της αρχής, με το σχέδιο του Υπουργείου που προβλέπει υπογειοποίηση 5,2 χιλιομέτρων, ένα έργο προϋπολογισμού 550 εκατομμυρίων ευρώ.

    Πηγή: http://ered.gr/el/content/Programma_ergon_upodomon_upsous_13_dis_euro_stin_chora_/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.