Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Σε ανοδική τροχιά ο κατασκευαστικός κλάδος στην Ευρώπη


    Παίρνει μπροστά ο κατασκευαστικός κλάδος στην Ευρώπη με την παραγωγή να αυξάνεται κατά 13,6% σε ευρωζώνη και κατά 11.6% σε ΕΕ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστική Υπηρεσίας (Eurostat)

    Σε μηνιαία βάση η παραγωγή στον κατασκευαστικό κλάδο αυξήθηκε κατά 0,9% στην ευρωζώνη τον Μάιο του τρέχοντος έτους έναντι του Απριλίου ενώ για την Ε.Ε η αύξηση έφθασε το 0,7%.

    Αναλυτικότερα στη ζώνη του ευρώ τον Μάιο του 2021, σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2021, οι κατασκευές κτιρίων αυξήθηκαν κατά 1,2% ενώ οι κατασκευές σε έργα υποδομής μειώθηκαν κατά 0,3%.

    Στην ΕΕ, οι κατασκευές κτιρίων αυξήθηκαν κατά 0,9% ενώ τα έργα υποδομής μειώθηκαν κατά 0,1%.
     
    Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, οι υψηλότερες μηνιαίες αυξήσεις στην παραγωγή στον τομέα των κατασκευών σημειώθηκαν στη Γαλλία (+ 5,4%), στην Πολωνία (+ 3,8%) και στην Τσεχία (+ 3,0%). Οι μεγαλύτερες μειώσεις παρατηρήθηκαν στη Σλοβενία (7,5%), στη Ρουμανία (-5,8%) και στη Βουλγαρία (-2,4%).
     
    Ετήσια σύγκριση ανά κατασκευαστικό τομέα και ανά κράτος μέλος
     
    Στη ζώνη του ευρώ τον Μάιο του 2021, σε σύγκριση με τον Μάιο του 2020, οι κατασκευές κτιρίων αυξήθηκαν κατά 15,0% και οι κατασκευές σε έργα υποδομής κατά 7,2%.
     
    Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, παρατηρήθηκαν οι υψηλότερες ετήσιες αυξήσεις στην παραγωγή στις κατασκευές στη Γαλλία (+ 23,9%), στην Αυστρία (+ 21,0%) και στην Ουγγαρία (+ 18,7%). Μειώσεις σημειώθηκαν στη Σουηδία (-5,2%) και στη Σλοβενία (-2,6%)
     
     Στην Ελλάδα εξακολουθεί η πτωτική πορεία με τις κατασκευές να σημειώνουν σημαντική πτώση το 2ο τρίμηνο του 20 στα -13,1% η οποία αυξήθηκε σε 10,6% το 3ο τρίμηνο του 20 με την άρση των περιοριστικών μέτρων ενώ μειώθηκε στο 2% το τελευταίο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς Η πτώση συνεχίστηκε και στην αρχή του 21 με -3,9%


    Πηγή: http://ered.gr/el/content/Pairnei_mprosta_o_kataskeuastikos_klados_stin_Europi/#.YPZjkOj7SUk



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.