Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Τέλη Νοεμβρίου ολοκληρώνεται η Εκβάθυνση του λιμένα Αλεξανδρούπολης


    Γεγονός είναι η πρώτη παράταση στο έργο της εκβάθυνσης της λιμενολεκάνης καθώς και την εκσκαφή του διαύλου του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για ένα έργο υποδομής που θα επιτρέπει την είσοδο μεγαλύτερων πλοίων στο λιμάνι που σήμερα είναι από δυσχερής ως αδύνατη. Το έργο μετά από απόφαση του Υπουργείου Υποδομών μετατέθηκε κατά 3 μήνες και η νέα ημερομηνία ολοκλήρωσης του είναι πλέον στις 24 Νοεμβρίου 2015. Η παράταση δόθηκε λόγω των συνεπειών των capital controls στη χώρα μας.

     

    Η δημοπράτηση του έργου έγινε στις 5 Μαρτίου 2013 και το έργο υπογράφηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2013. Αρχικά η διάρκεια υλοποίησης των έργων ήταν για 20 μήνες και ολοκλήρωση στις 24 Αυγούστου 2015. Ανάδοχος είναι η Κοινοπραξία Χ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ-ΕΤΕΘ ΑΕ με ποσοστό έκπτωση 10,16%.

     

    Φορέας Υλοποίησης είναι το Υπουργείο Υποδομών και συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων Γ.Δ.Σ.Ε. / Διεύθυνση Λιμενικών Έργων και Έργων Αεροδρομίων. Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Προσπελασιμότητας.

     

    Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 21.900.000 ευρώ (ποσό με ΦΠΑ). Με την ολοκλήρωση του το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα μπορέσει να ανεβάσει σημαντικά τους ρυθμούς υποδοχής πλοίων αλλά και την είσοδο μεγαλύτερων πλοίων, ειδικά στον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων.

     

    ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

    Τα έργα που περιλαμβάνονται είναι:

    Εργασίες εκσκαφής πυθμένα θαλάσσης που περιλαμβάνουν:

    - Ολοκλήρωση των βυθοκορήσεων εκβάθυνσης της εξωτερικής (ανατολικής) λιμενολεκάνης του λιμένα Αλεξανδρούπολης

    - Ολοκλήρωση των βυθοκορήσεων διάνοιξης διαύλου προσέγγισης στον λιμένα

     

    Πηγή: http://www.ypodomes.com/index.php/limania-aerodromia/limania/item/31675-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B7-%CE%BD%CE%BF%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CF%85%CE%BD%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7%CF%82





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.