Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Τα 3 διατηρητέα της Αθήνας που γίνονται ξενοδοχεία


    Πλήθος ξενοδοχείων προγραμματίζονται σε ιστορικά κτίρια της Αθήνας, μερικά όμως από αυτά είναι μοναδική και διακρίνονται για την ιστορικότητα και αρχιτεκτονικής τους.

    Αυτή τη στιγμή τρία είναι τα ξενοδοχειακά πρότζεκτ που “τρέχουν” και αφορούν πανέμορφα διατηρητέα κτίρια της Αθήνας.

    1. Το ιστορικό Sans Rival

    Συνεχίζει το επενδυτικό της μπαράζ στο κέντρο της Αθήνας η ισραηλινή Brown Hotels, με το νεώτερο απόκτημά της, το ιστορικό ξενοδοχείο Sans Rival, στη Λιοσίων, να μετατρέπεται σε σύγχρονο ξενοδοχείο που θα σέβεται όμως την ιστορία του.

    Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε μια προνομιακή θέση στη γωνία των οδών Λιοσίων 11 και Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, πολύ κοντά στην Ομόνοια και το Σταθμό Λαρίσης, και απέναντι από το κτίριο που στεγάζει τις κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων στη Λιοσίων 22.

    Εγκρίθηκαν ήδη από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αθηναίων και βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες ανακαίνισης, που αφορούν τις επισκευές και εσωτερικές διαρρυθμίσεις του κτιρίου, χωρίς τροποποίηση όψεων και χωρίς εκσκαφές.

    Το σχεδιασμό έχει αναλάβει το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο Urban Soul Project.

    To ιστορικό ξενοδοχείο, από τις αρχές του περασμένου αιώνα, αποτελεί ένα από τα διαμάντια της εποχής του. Αποτελούνταν από 50 δωμάτια και διαφημιζόταν ως ένα “μέγα ξενοδοχείο ύπνου” στα πρότυπα των πολυτελών ξενοδοχείων της Ευρώπης. Μάλιστα διευκρινιζόταν ότι τα δωμάτια τότε είχαν τρεχούμενο νερό αλλά και δυνατότητα θερμού λουτρού.

    Εδώ και πολλά χρόνια το ξενοδοχείο έχει εγκαταλειφθεί. Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τη σημερινή του κατάσταση.

    2. Το Μέγαρο Αλμυράντη

    Ένα ιστορικό Μέγαρο στο κέντρο της Αθήνας, δεκαετίες μετά τη λήξη της τελευταίας εμπορικής δραστηριότητάς του, προγραμματίζεται να μετατραπεί σε μικρό πολυτελές ξενοδοχείο.

    Ο λόγος για το ιστορικό Μέγαρο Αλμυράντη, στη γωνία των οδών Κολοκοτρώνη και Βουλής 2, πίσω ακριβώς από την Παλιά Βουλή.

    Το Μέγαρο ανήκει στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, στο οποίο περιήλθε ως κληροδότημα της Ελένης και του Ιωσήφ Αλμυράντη.

    Το 2016 διενεργήθηκε διαγωνισμός για τη μίσθωση του κτιρίου για 25 χρόνια και νικήτρια αναδείχθηκε η εταιρεία Νότιες Ακτές ΑΕ, με μετόχους γνωστά ονόματα της επιχειρηματικότητας, κάποιοι εκ των οποίων δραστηριοποιούνται στον τομέα αναψυχής και εστίασης στα Νότια Προάστια.

    Το 3ώροφο κτίριο, επιφάνειας 1.170 τ.μ. και ύψους 21 μέτρων, σύμφωνα με τα πλάνα, θα αναδιαμορφωθεί και ανακαινισθεί εσωτερικά για να μετατραπεί σε boutique ξενοδοχείο 4 αστέρων, με 12 δωμάτια.

    Έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο από το Υπουργείο Πολιτισμού, καθώς αποτελεί ιδιαίτερο δείγμα αρχιτεκτονικής του τέλους του 190υ αιώνα και της αρχής του 20ού αιώνα, για την πόλη της Αθήνας.

    Ήδη έχει εκδοθεί η οικοδομική άδεια για την εκτέλεση των έργων, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό πότε θα προχωρήσουν και ολοκληρωθούν τα έργα.

    Το ξενοδοχείο είναι πιθανόν να ονομαστεί “Ermitage” λόγω του ομώνυμου ξενοδοχείου που φιλοξενούνταν στο κτίριο πριν από 100 ολόκληρα χρόνια.

    Η συνολική επένδυση υπολογίζεται σε περίπου 2,4 εκ. ευρώ.

    Για την ιστορία, το κτίριο είχε προταθεί το 2010 από την τότε Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου να στεγάσει το Πρωθυπουργικό Γραφείο, το οποίο θα έφευγε από το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο θα χρησιμοποιούνταν μόνο για εθιμοτυπικούς σκοπούς. Ωστόσο, η πρόταση δεν προχώρησε.

    Σημειώνουμε ότι λίγες δεκάδες μέτρα πιο μακριά, ολοκληρώνεται και είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του το 5 αστέρων Xenodocheio Milos, που κατασκεύασε η ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

    Το ιστορικό Μέγαρο Αλμυράντη στην Παλιά Βουλή, που θα μετατραπεί σε πολυτελές ξενοδοχείο

    Το ιστορικό Μέγαρο Αλμυράντη στην Παλιά Βουλή, που θα μετατραπεί σε πολυτελές ξενοδοχείο

    3. Το σπίτι της Έλλης Λαμπέτη

    Ένα ακόμη κτίριο – κόσμημα της πόλης θα μετατραπεί σύντομα σε boutique ξενοδοχείο: το ιστορικό σπίτι της Έλλης Λαμπέτη στο Κολωνάκι.

    Το κτίριο βρίσκεται στην οδό Δελφών και Διδότου και ο σχεδιασμός του έγινε από την διάσημο Κρίστιαν Χάνσεν.

    Το ακίνητο βγήκε προς πώληση το 2015 και πλέον η Hotelising, που ειδικεύεται στην ανάπτυξη και λειτουργία ξενοδοχείων, έχει αναλάβει το project μετατροπής του σε ξενοδοχείο. με την ονομασία Villa Lambeti.

    Αυτό θα περιλαμβάνει 6 σουίτες και roof top, ενώ όπως τονίζεται από την εταιρεία, θα σεβαστεί τόσο την αρχιτεκτονική όσο και την ιστορία του κτιρίου.

    Το κτίριο έχει χαρακτηριστεί με υπουργική απόφαση (ήδη από το 1985) “έργο τέχνης” και το Υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε μεν την αλλαγή χρήσης του κτιρίου και την αρχιτεκτονική μελέτη, όμως έχει θέσει συγκεκριμένους αυστηρούς όρους και θα παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων.


    Πηγή: https://bizness.gr/ta-3-diatiritea-diamantia-tis-athinas-poy-ginontai-xenodocheia/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.