Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Τα 5 σχήματα που πέρασαν στην Β`φάση του μεγάλου κτιριακού-ΣΔΙΤ στο ΔΠΘ


    Σύσσωμοι οι BIG 5 πέρασαν στην Β`φάση του μεγάλου κτιριακού-ΣΔΙΥ στο Πανεπιστήμιο Θράκης.  Χρειάστηκε  να περάσει σχεδόν 1,5 έτος μέχρι να πάει ο μεγάλος αυτός διαγωνισμός ένα βήμα μπρος.  Στο τρίτο μεγάλο κτιριακό έργο-ΣΔΙΤ από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης περάσαν πέντε σχημάτων: ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΑΒΑΞ, Κ/Ξ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ-ΑΤΕΣΕ, ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

    Το έργο έχει τίτλο «Υλοποίηση έργου φοιτητικών εστιών, εκπαιδευτικών, ερευνητικών και λοιπών υποδομών του Δ.Π.Θ. με Συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)». Όπως σας είχε ενημερώσει στο παρελθόν το ypodomes.com, το κόστος του έργου ανέρχεται σε 107,3εκατ.ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ, ποσό με ΦΠΑ 133,05εκατ.ευρώ).

    Πρόκειται για ένα μεγάλο σύμπλεγμα κτιριακών έργων που περιλαμβάνει: φοιτητικές εστίες, πανεπιστημιακές κατοικίες, μία νέα κεντρική βιβλιοθήκη, ένα ερευνητικό κέντρο και διάφορα άλλα κτίρια. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος είχε πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουνίου 2020.

    Η διάρκεια της σύμβασης ορίστηκε σε 360 μήνες.  Η διαδικασία ανάθεσης περιλαμβάνει 2 φάσεις: Την Α’ φάση όπου ολοκληρώθηκε η προεπιλογή. Στη Β’ φάση, ξεκίνησε η φάση Β.1  όπου πραγματοποιείται ανταγωνιστικός διάλογος που θα οριστικοποιήσει το τεχνικό αντικείμενο του έργου. Τελικό στάδιο είναι το Β.ΙΙ όπου θα έχουμε την υποβολή των προσφορών.

    Που θα γίνουν έργα

    Το Πανεπιστήμιο Θράκης “απλώνεται” σε 4 πόλεις και αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται να δημιουργηθούν ταυτόχρονα υποδομές σε διαφορετικές περιοχές. Το αντικείμενο των έργων αυτού του μεγάλου κτιριακού ΣΔΙΤ περιλαμβάνει αναλυτικά ανά πόλη:

    Αλεξανδρούπολη: 4 κτίρια φοιτητικών εστιών (12.194,34 τ.μ. για 350 άτομα), ένας χώρος σίτισης φοιτητών (3.776,75 τ.μ. για 1500 άτομα) και πανεπιστημιακές κατοικίες (12 χώροι τουλάχιστον 4 ατόμων, 1.440,00 τ.μ.).

    Κομοτηνή: 2 κτίρια φοιτητικών εστιών (9.667,36 τ.μ. εσωτερική επιφάνεια και 3.551,8 τ.μ. υπαίθριοι χώροι για 350 άτομα), ένας χώρος σίτισης φοιτητών (6.000 τ.μ. για 2.500 φοιτητές), ένας ξενώνας φιλοξενίας (660 τ.μ. για 28 άτομα), πανεπιστημιακές κατοικίες (24 κατοικίες με τμήματα των 4 κατοικιών, 2.880 τ.μ.).

    Επίσης περιλαμβάνεται η κατασκευή μιας νέας Κεντρικής Βιβλιοθήκης/Αναγνωστήριο– Πολύ λειτουργική Εγκατάσταση εκδηλώσεων (1 κεντρικό κτίριο που θα συστεγάζει τη βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο και διάφορους χώρους εκδηλώσεων, 6.000 τ.μ., 17.000 τ.μ. συνολικό εμβαδόν χώρων).

    Ξάνθη: Ερευνητικό Κέντρο Αριστείας (1 κεντρικό κτίριο με εργαστήρια και ερευνητικά κέντρα 10.000 τ.μ., και 5.000 τ.μ. υπαίθριοι χώροι).

    Μεγάλη η προστιθέμενη αξία του έργου

    Ένα έργο με το μέγεθος αυτό, στην περιοχή της Θράκης, θα έχει πολλή μεγάλη επίδραση στην οικονομία της περιοχής. Το γεγονός ότι θα υπάρξουν κατασκευαστικές εργασίες σε τρεις πόλεις ταυτόχρονα, θα αναζωογονήσει τον κατασκευαστικό κλάδο και θα δώσει απασχόληση σε πολλές εταιρείες της περιοχής. Αξίζει δε να αναφέρουμε ότι θα είναι το μεγαλύτερο κτιριακό σύμπλεγμα έργων μέσω της ΣΔΙΤ στη Θρακή εδώ και πολλά χρόνια.

    Με το έργο θα λυθούν σημαντικά προβλήματα όπως η στέγαση φοιτητών αλλά και καθηγητών, η λειτουργία μίας πανεπιστημιακής βιβλιοθήκης η οποία θα είναι στην πραγματικότητα ένας πολυ-λειτουργικός χώρος ενώ το ερευνητικό κέντρο θα ωθήσει την ερευνητική δραστηριότητα του Πανεπιστημίου και θα προσελκύσει εκπαιδευτικό και ερευνητικό προσωπικό από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

    Το έργο μετά τη λήξη της σύμβασης  θα επιστρέψει το έργο στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη σύμβαση. Οι πληρωμές θα πραγματοποιούνται από το Πανεπιστήμιο με καταβολή πληρωμών διαθεσιμότητας, κατά την περίοδο λειτουργίας.


    Πηγή: https://ypodomes.com/oi-big-5-perasan-stin-v-fasi-toy-megaloy-ktiriakoy-sdit-sto-panepistimio-thrakis/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.