Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Τον Απρίλιο ο διαγωνισμός για το έργο 71,8 εκατ. ευρώ της Ακαδημίας Αθηνών


    Για την Τρίτη 7 Απριλίου παρατείνεται η καταληκτική προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κατασκευή του κέντρου έρευνας της Ακαδημίας Αθηνών, έργο συνολικού προϋπολογισμού 71,8 εκατ. ευρώ, που προωθείται ως Σύμπραξη Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

    Η απόφαση του ιδρύματος ιατροβιολογικών ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, με επικεφαλής τον Λουκά Παπαπαδήμο, ήρθε σε συνέχεια αιτημάτων που έλαβε ο οργανισμός από τους ενδιαφερόμενους για την παροχή περισσότερου χρόνου. 

    Το έργο θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα κτηριακά ΣΔΙΤ, διαθέτοντας κόστος ανάπτυξης 60 εκατ. ευρώ (το ποσό των 71,8 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει πληρωμές διαθεσιμότητας), ενώ, σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, η εκδήλωση δεσμευτικού ενδιαφέροντος αναμένεται να λάβει χώρα έως το τέλος της χρονιάς. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το "παρών” στη διαδικασία αναμένεται να δώσουν όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι της χώρας.

    Τι περιλαμβάνει το έργο

    Ο ανάδοχος θα αναλάβει την κατασκευή υπερσύγχρονου κτηρίου παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών στον τομέα της εξατομικευμένης ιατρικής, με ενδεικτικό εμβαδόν 20.000 τ.μ., που θα ανεγερθεί σε έκταση, γειτονική με αυτή όπου βρίσκεται σήμερα, το ΙΙΒΕΑΑ. Επίσης, θα αναλάβει τον εξοπλισμό του και την ανακατασκευή του Λοβέρδειου κτηρίου που βρίσκεται στο νοσοκομείο Σωτηρία και έχει παραχωρηθεί στο ΙΙΒΕΑΑ από την Περιφερειακή Διοίκηση της Υγείας, για τη δημιουργία μονάδας κλινικών μελετών πρωτοτύπων και γενοσήμων φαρμάκων, συνολικού εμβαδού 555 τ.μ. 

    Τη χρηματοδότηση του έργου θα εξασφαλίσει ο ανάδοχος, ο οποίος θα έχει, για διάστημα 24 ετών, τη συντήρηση και λειτουργία του κέντρου του οποίου η κατασκευαστική περίοδος τοποθετείται σε διάστημα τριών ετών. Δεν αποκλείεται η EBRD να συμμετάσχει και στη χρηματοδότηση του έργου. Κατά την 24ετή φάση λειτουργίας, ο ανάδοχος θα αποπληρώνεται από το Δημόσιο, με πληρωμές διαθεσιμότητας, βάσει προκαθορισμένων προδιαγραφών αποτελέσματος. 

    Από τα μεγαλύτερα κτηριακά ΣΔΙΤ 

    Το κέντρο έρευνας Ακαδημίας Αθηνών θα αποτελεί, ενδεχομένως, ένα από τα μεγαλύτερα κτηριακά projects στη χώρα. Με τα σημερινά δεδομένα, το μεγαλύτερο σχεδιαζόμενο κτηριακό έργο περιλαμβάνει την υλοποίηση των εγκαταστάσεων φοιτητικών εστιών Πανεπιστημίου Κρήτης, που έχει συνολικό κόστος 250 εκατ. ευρώ, έχοντας καταφέρει να προσελκύσει συνολικά επτά σχήματα.

    Το αμέσως μεγαλύτερο σχεδιαζόμενο κτηριακό ΣΔΙΤ είναι ύψους 90 εκατ. ευρώ, εγκρίθηκε πρόσφατα από τη Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και αφορά την υλοποίηση φοιτητικών εστιών και λοιπών εκπαιδευτικών και ερευνητικών εγκαταστάσεων σε Βόλο και Λαμία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. 

    Ακολουθεί το έργο της κατασκευής-συντήρησης και διαχείρισης οκτώ νέων σχολικών μονάδων στα Χανιά, ύψους 50,46 εκατ. ευρώ, για το οποίο ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει τέσσερα σχήματα. 

    [email protected]


    Πηγή: https://www.capital.gr/epixeiriseis/3436709/ton-aprilio-o-diagonismos-gia-to-ergo-71-8-ekat-euro-tis-akadimias-athinon?fbclid=IwAR28qPgQ3iAbfs9koi3xl-Hkhdl8vOpOW0PYQqbv3da2ws4UGKPmN4n_fRQ



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.