Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Το 2018 το Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες και 15 λεπτά με τρένο


    Το 2018 θα πρέπει να περιμένουν επιβάτες και εταιρείες για να δουν να λειτουργεί πλήρως αναβαθμισμένος ο σιδηροδρομικός διάδρομος Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

     

    Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ypodomes.com ουσιαστικά η συνολική ολοκλήρωση των έργων στο τμήμα Τιθορέα-Δομοκός μήκους 106χλμ μετατίθεται για το καλοκαίρι του 2018 και τότε θα έχουμε το πρώτο ηλεκτροκίνητο τρένο που θα ξεκινήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη (ή αντίθετα) σε πλήρως λειτουργική διπλή γραμμή με ηλεκτροκίνηση και σηματοδότηση.

     

    Η αιτία της καθυστέρησης όπως όλα δείχνουν είναι η καθυστέρηση που υπήρξε λόγω της κρίσης το 2015. Η εργολαβία σκούπα στο τμήμα Τιθορέα-Δομοκός που εκτελείται από το κοινοπρακτικό σχήμα των 3 κορυφαίων ελληνικών τεχνικών εταιρειών ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΑ-J&P ξεκίνησε από τις αρχές του 2014 ως φυσική συνέχεια των πολλαπλών εργολαβιών της προηγούμενης δεκαετίας.

     

    Στο τμήμα αυτό υπάρχουν και οι 2 μεγαλύτερες δίδυμες σιδηροδρομικές σήραγγες της χώρας, αυτή του Καλλιδρόμου με μήκος 9,1χλμ και εκείνη της Όθρυος με 6,3χλμ. Η χρονοαπόσταση Αθήνας-Θεσσαλονίκης με την ολοκλήρωση των έργων θα καλύπτεται σε 3 ώρες και 15 λεπτά ενώ σημαντική θεωρείται και η εξοικονόμηση από τη χρήη ηλεκτρισμού και όχι πετρελαίου.

     

    Πηγή: http://www.ypodomes.com/index.php/statheri-troxia/sidirodromoi/uperastikos-ose/item/33288-%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%84%CE%BF-2018-%CE%B7-%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CF%80%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Κάτι φέρνει προς εκλογές?
    Τρένα στην Ελλάδα που πάνε με 160+ km/h, όνειρο και μεγαλεία, τεζεβέ.
    Κρίμας που το 2018 δεν θάχει μείνει κανένας με λεφτά για να πληρώσει εισιτήριο.
    Θα μας τά'χει αρπάξει όλα ο Τρύφωνας.

    Edited by AMHxaNos
    • Upvote 3
    • Downvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Οχι αυτός.

    Ο άλλος ο €υρωφονιάς που δεν χρειάζεται ούτε κομμωτή ούτε και κουρέα. Αλεξιάδης.

     

    edit: αν και ο Σαμαράς είναι ο κομμωτής το haircut (στις καταθέσεις ή και στις συντάξεις) και την κουπ θα τα κάνει ο Αλεξιάδης.

    Edited by AMHxaNos
    • Upvote 1
    • Downvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Μιά χαρά μπορούσε να δουλέψει στο κομμάτι μέχρι Τιθορέα η ηλεκτροκίνηση εδώ και χρόνια και δεν την ξήλωναν για να την ξαναφτιάξουμε . 

     

    Εστω και αν είχαν μια ντηζελομηχανή μπροστά στο κομμάτι Ρέντης - Αφίδναι . Τώρα έχουμε ηλεκτροκίνηση από τους Αγίους Αναργύρους . Απλά έχει μειωθεί τόσο το προσωπικό επί πιτσαδόρου , χωρίς όμως να απολυθεί κανένας , απλά άλλοι βγήκαν στην σύνταξη στα 50 και άλλοι πήγαν φύλακες σε μουσεία ή τραπεζοκόμοι σε νοσοκομεία .

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.