Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Υποδομές και Έργα: Στη νέα Κυβέρνηση η ελπίδα για ανάπτυξη


    Να λοιπόν που για 3η φορά σε 2 χρόνια καλούμαστε να εκλέξουμε Κυβέρνηση στην Ελλάδα. Τα διλήμματα γνωστά, η κατάσταση γνωστή, το αποτέλεσμα όμως των εκλογών άγνωστο.

     

    Στα 2,5 χρόνια που άντεξε η τελευταία Κυβέρνηση στον τομέα των έργων κατάφερε να συνεφέρει αρκετές «άρρωστες» καταστάσεις στις κατασκευές. Ξεκίνησαν και πάλι οι αυτοκινητόδρομοι, πήραν μπρος έργα που είχαν είτε επισήμως είτε ανεπισήμως παγώσει λόγω της κρίσης.

     

    Είδαμε 2 νέα έργα Μετρό να προοδεύουν, είδαμε όμως και το μεγάλο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης να βαλτώνει. Είδαμε να προχωρούν τα έργα στις συγκοινωνίες και 7 νέους σταθμούς Μετρό, είδαμε όμως και την ανάσχεση στη δημοπράτηση των νέων μεγάλων έργων παραχώρησης που ακόμα τους περιμένουμε.

     

    Σε γενικό επίπεδο θα έλεγε κανείς πως κάτω από τις συνθήκες που λειτούργησε ο τομέας των κατασκευών ήταν ικανοποιητικός. Στα μείον η πολύ κακή κατάσταση των περισσότερων εταιρειών του χώρου και η δυστοκία στην παραγωγή έργων.

     

    Τώρα, έχουμε ένα νέο πεδίο που πρέπει να τα καταφέρουμε. Το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 δίνει μεγάλες δυνατότητες στη νέα Κυβέρνηση να φέρει σε κατασκευή νέα μεγάλα έργα που θα προσθέσουν ανάπτυξη στη χώρα ακριβώς την ώρα που το χρειάζεται πιο πολύ παρά ποτέ.

     

    Ζητούμενο επίσης είναι η προσέλκυση επενδύσεων με τον τουρισμό και την ενέργεια να ξεχωρίζουν αλλά και τη δημιουργία συνθηκών για μεγαλύτερες και βιώσιμες επενδύσεις σε νέους τομείς, όπως η τεχνολογία και η έρευνα.

     

    ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΣΠΑ

     

    Μία κρίσιμη λεπτομέρεια, για τη νέα Κυβέρνηση είναι και η επιτυχής ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ 2007-2013 που ολοκληρώνεται χρηματοδοτικά σε 11 μήνες. Εδώ όποιος αναλάβει το κρίσιμο Υπουργείο Υποδομών (ή όπως θα λέγεται) θα πρέπει σε ελάχιστο χρόνο να ενημερωθεί και να δώσει απτά δείγματα άμεσα.

     

    Τα έργα που τρέχουν με την κάλυψη του ΕΣΠΑ θα πρέπει μέχρι το τέλος του έτους να ολοκληρωθούν για να μην μείνουν «στον αέρα» ανολοκλήρωτα και χωρίς να έχουν χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ. Εδώ θα βρούμε πάρα πολλά έργα.

     

    Σε λίγες μέρες από σήμερα θα ξέρουμε την επόμενη μέρα της χώρας, πάντα με την ελπίδα ότι θα είναι καλύτερη από την σημερινή και με την προσμονή καλύτερων συνθηκών τόσο για τους πολίτες όσο και για την μεγάλη αναπτυξιακή κατηγορία των κατασκευών.

     

    Πηγή: http://www.ypodomes.com/index.php/alles-upodomes/editorial/item/28414-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%80%CF%84%CF%85%CE%BE%CE%B7





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Ωραια ολα αυτα αλλα τι να τα κανεις αν δεν υπαρχουν νέες θέσεις εργασιας. Δεν εχω καταλάβει οι ίδιοι και οι ίδιοι δουλεύουν παντα;

     

     

    Sent from my iPhone using Tapatalk

    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.