Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Χρ. Σπίρτζης: «Όχι» σε ιδιωτικοποιήσεις υποδομών που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη


    «Η κεντρική τοποθέτηση της κυβέρνησης είναι ότι θα σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις των υποδομών που εξυπηρετούν και μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της χώρας», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, αναφορικά με το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων των περιφερειακών αεροδρομίων.

     

    Ο κ. Σπίρτζης δεν επεκτάθηκε και παρέπεμψε στις προγραμματικές δηλώσεις που θα κάνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

     

    Για τις αρμοδιότητές τους είπε ότι πρέπει να γίνουν ιεραρχήσεις των προγραμμάτων, των δημοσίων επενδύσεων και των έργων και πρόσθεσε ότι τα έργα πρέπει να υπηρετούν την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

     

    Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/story/907342/xr-spirtzis-oxi-se-idiotikopoiiseis-upodomon-pou-mporoun-na-boithisoun-stin-anaptuksi





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Εγώ αν και φιλελεύθερος δεν θεωρώ ότι πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα . Αρκεί να έχουν σωστά οργανογράμματα και να απαγορεύονται οι μη πλήρως αιτιολογημένες προσλήψεις .

     

    Ετσι το να ξεπουλήσω τα περιφερειακά αεροδρόμια σε κρατικό φορέα της Γερμανίας και σε ένα ολιγάρχη δεν θεωρώ ότι είναι λύση .

     

    Αντίθετα θεωρώ ότι περιφερειακά αεροδρόμια και τοπικές γραμμές τραίνων , πρέπει να περάσουν στις περιφέρειες και στους Δήμους και σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ να αποτελούν ένα αξιόπιστο δίκτυο υποδομών . Χρειάζεται όμως πολιτική βούληση , αλλά και γνώση από τις τοπικές κοινωνίες και η ύπαρξη σημαντικών ανθρώπων σε αυτές .

     

    Εχω γράψει και αλλού ότι τα περιφερειακά αεροδρόμια , πρέπει να μετατραπούν σε αεροδρόμια χαμηλού κόστους και να στηρίξουν τις λογικές city break , αυξάνοντας την τουριστική περίοδο .

    • Upvote 2
    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.