Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • 1,5 εκατ. έργα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ είναι πλέον προσβάσιμα σε μια νέα δημόσια πλατφόρμα


    Σήμερα, κατά την έναρξη του 8ου Φόρουμ Συνοχής, η Επιτροπή εγκαινίασε την «Kohesio», μια δημόσια διαδικτυακή πλατφόρμα που συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες για πάνω από 1,5 εκατ. έργα στα 27 κράτη μέλη, τα οποία έχουν λάβουν χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), το Ταμείο Συνοχής και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) από το 2014.

    Για πρώτη φορά δημιουργείται και ανοίγει για το κοινό μια τόσο ολοκληρωμένη πλατφόρμα δεδομένων για έργα σε όλες τις γλώσσες της ΕΕ. Η δημιουργία της απαίτησε τη στενή συνεργασία με τις διαχειριστικές αρχές στα διάφορα κράτη μέλη ή περιφέρειες, καθώς τα έργα συνοχής τελούν υπό τη διαχείριση των εθνικών και περιφερειακών αρχών.

    Ένα χρήσιμο εργαλείο για όλους

    Η πλατφόρμα Kohesio καθιστά διαθέσιμες σε όλους τις πληροφορίες που κατέχουν οι διαχειριστικές αρχές. Ο εντυπωσιακός πλούτος δεδομένων της αποτυπώνει τη ζωτική συνεισφορά της πολιτικής συνοχής στην οικονομική, εδαφική και κοινωνική συνοχή των περιφερειών της ΕΕ, καθώς και στην πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση, μέσω της εφαρμογής και της χρηματοδότησης ευρέος φάσματος πολιτικών προτεραιοτήτων στα κράτη μέλη. Ενθαρρύνει επίσης τον εντοπισμό και τις ανταλλαγές βέλτιστων πρακτικών μεταξύ διαφορετικών περιφερειών και κρατών μελών.

    Τι μπορεί να προσφέρει η Kohesio;

    • τυποποιημένα δεδομένα για 1,5 εκατ. έργα της περιόδου χρηματοδότησης 2014-2020, στα οποία περιλαμβάνονται σύνδεσμοι που παραπέμπουν στα αντίστοιχα προγράμματα και ταμεία·
    • τυποποιημένα δεδομένα για 500.000 δικαιούχους έργων και την κατάσταση υλοποίησης των έργων·
    • δεδομένα που καλύπτουν πάνω από 300 επιχειρησιακά προγράμματα και στα 27 κράτη μέλη·
    • διαδραστικός χάρτης που επιτρέπει τη γεωγραφική ανάκτηση των δεδομένων·
    • όλες οι πληροφορίες πρόκειται να μεταφραστούν σε όλες τις γλώσσες της ΕΕ.

    Ορισμένα παραδείγματα έργων συνοχής στην Kohesio.

    Με τη βοήθεια της Kohesio οι χρήστες θα μπορούν να διαπιστώσουν πώς το ΕΤΠΑ στηρίζει τη δημιουργία μιας ψηφιακής πλατφόρμας σε επίπεδο κοινότητας στη Γαλλία. Θα ενημερώνει επίσης σχετικά με το χρηματοδοτούμενο από το ΕΚΤ πρόγραμμα YouthReach στην Ιρλανδία. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στηρίζει νέους που εγκατέλειψαν πρόωρα το σχολείο ώστε να ξαναβρούν σιγουριά και να κάνουν με επιτυχία τα πρώτα βήματά τους προς την εξεύρεση εργασίας. Μόνο μεταξύ του 2014 και του 2020 στο πρόγραμμα συμμετείχαν 14.000 νέες και νέοι. Τέλος, η Kohesio μπορεί να δείξει τον τρόπο με τον οποίο το Ταμείο Συνοχής συμβάλλει στη βελτίωση των σιδηροδρομικών συνδέσεων στην Τσεχία.

    Επόμενα βήματα

    Σε συνεργασία με τις διαχειριστικές αρχές, οι οποίες επιλέγονται από τα κράτη μέλη για να διαχειρίζονται τα κονδύλια συνοχής, η Επιτροπή θα συνεχίσει να αναπτύσσει την πλατφόρμα Kohesio ώστε να εμπλουτιστεί με έργα της νέας περιόδου προγραμματισμού 2021-2027. Τους επόμενους μήνες η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ.

    Ιστορικό

    Η Επιτροπή είναι προσηλωμένη στη διαφάνεια και στη δημόσια παροχή των δεδομένων. Για τον λόγο αυτό τον Δεκέμβριο του 2015 δημιουργήθηκε η πλατφόρμα ανοιχτών δεδομένων για τη συνοχή, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν πώς προχωράει η εφαρμογή της πολιτικής συνοχής στο επίπεδο της ΕΕ, ανά θέμα, χώρα ή ταμείο. Η πλατφόρμα Kohesio συμπληρώνει την πλατφόρμα ανοικτών δεδομένων για τη συνοχή παρέχοντας ένα ενιαίο και ολοκληρωμένο αποθετήριο πληροφοριών για τα έργα και τους δικαιούχους που χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο της πολιτικής συνοχής. Οι δύο πλατφόρμες θα συνυπάρχουν, καθώς παρέχουν δύο διαφορετικές γωνίες οπτικής: τα ανοικτά δεδομένα συνοχής δίνουν οικονομικές πληροφορίες σε επίπεδο προγράμματος, ενώ η πλατφόρμα Kohesio δίνει λεπτομερείς πληροφορίες σε επίπεδο έργου.





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.