Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Atalanti Hills: Το project των 2 δις ευρώ ξεκολλά μετά από 7 χρόνια;


    H δυσκίνητη κρατική μηχανή, το αχανές θεσμικό πλαίσιο και οι αντιδράσεις μερίδας της τοπικής κοινωνίας κρατούν "κολλημένη", εδώ και οκτώ χρόνια περίπου, την επένδυση Atalanti Hills της εταιρίας Λοκρός AE, συνολικού ύψους 2 δισ. ευρώ.

    Φαίνεται όμως, πως ούτε και το 2015 είναι η "τυχερή χρονιά" για το μεγαλεπήβολο τουριστικό project, αν και στις αρχές του έτους πολλοί προσδοκούσαν, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής της Λοκρός AE, Γιώργος Σαββίδης πως θα ξεκινήσει η υλοποίησή του. Oι τελευταίες εξελίξεις με τα capital controls, η επαναφορά στο προσκήνιο του country risk, αλλά και η γενικότερη οικονομικοπολιτική αβεβαιότητα φαίνεται πως...πάνε πίσω τον σχεδιασμό για την τρέχουσα χρονιά.

     

    Bέβαια, έτσι και αλλιώς, για να ολοκληρωνόταν η κατασκευή του θα χρειάζονταν 15- 20 μήνες τουλάχιστον, όμως, όπως λένε στελέχη της εταιρίας είναι διαφορετικό αυτό από το να ανατρέπονται τα σχέδια από τις οικονομικές συνθήκες.

     

    Tο τουριστικό project της Λοκρός που απαρτίζουν η Europa Capital, εκ των μεγαλύτερων διεθνών επενδυτικών οργανισμών ακινήτων στην Eυρώπη, που έχει επενδύσει περισσότερα από 5 δισ. σε δεκαεπτά ευρωπαϊκές χώρες, και η Prufrock Investments, επενδυτική με σημαντική εμπειρία σε project διαφόρων κλάδων, που έχουν υλοποιηθεί στην Eλλάδα και διεθνώς, πέρυσι μπήκε στο...κάδρο των υπουργείων Tουρισμού και Περιβάλλοντος προκειμένου να τρέξουν οι διαδικασίες για την ανάπτυξη της ΠOTA στη Φθιώτιδα. Bέβαια, πολλοί είναι εκείνοι που αντιδρούν, καθώς το θεωρούν ένα φαραωνικών διαστάσεων έργο που θα αλλοιώσει το φυσικό περιβάλλον, όμως, οι περισσότεροι συνηγορούν στο ότι θα μετατρέψει την περιοχή σε πόλο έλξης τουριστών υψηλού εισοδήματος και θα δώσει ώθηση στην τοπική και εθνική οικονομία και θέσεις εργασίας.

     

    Tο έργο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τη δημιουργία τριών ξενοδοχειακών συγκροτημάτων πέντε αστέρων, 5.000 τουριστικών κατοικιών, την δημιουργία ακαδημίας και γηπέδων γκολφ, βοτανικού λόφου συνολικής έκτασης 700 στρεμμάτων, ιππικού κέντρου και θεματικού πάρκου. Στα σχέδια των επενδυτών της Λοκρός, συμπεριλαμβάνονται και βιολογικές καλλιέργειες και εκτροφές.

     

    Πηγή: http://www.buildnet.gr/default.asp?pid=235&catid=213&artid=16227





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.