Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • ΤΕΕ: Διοργάνωση Εργαστηρίου «Σεισμική ακολουθία 6ης Φεβρουαρίου στην Τουρκία: Γεωτεχνικές Αστοχίες και επιπτώσεις στις κατασκευές»


    Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας εμπλουτίζει τη σειρά των Επιμορφωτικών Εργαστηρίων του σε θέματα επιστημονικής – επαγγελματικής αιχμής με διεθνή αναφορά και ανακοινώνει τη διεξαγωγή νέου Εργαστηρίου με τίτλο «Σεισμική ακολουθία 6ης Φεβρουαρίου στην Τουρκία: Γεωτεχνικές Αστοχίες και επιπτώσεις στις κατασκευές».

    Το Εργαστήριο διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων, Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων του ΤΕΕ σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και το Ελληνικό Τμήμα Αντισεισμικής Μηχανικής (ΕΤΑΜ).

    Στόχος του Εργαστηρίου είναι η μεταφορά της γνώσης και της εμπειρίας που αποκτήθηκε, από την επίσκεψη κλιμακίου 17 εμπειρογνωμόνων από το ΕΜΠ και το ΕΤΑΜ, με την υποστήριξη του ΤΕΕ, στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας  κατά το διάστημα 21-25 Απριλίου 2023, πολλαπλασιάζοντας έτσι τα οφέλη αυτής της αποστολής.

    Κατά την επιτόπια επίσκεψή τους στις πληγείσες από τους σεισμούς περιοχές της Τουρκίας, τα μέλη της ελληνικής αποστολής συνέλεξαν παρατηρήσεις και στοιχεία από οικιστικά κτίρια και άλλες υποδομές, προκειμένου αυτά να αξιοποιηθούν στην ανατροφοδότηση της έρευνας για την ανάπτυξη στρατηγικών για την ελαχιστοποίηση των καταστροφικών απωλειών από σεισμούς και για ανθεκτικότερες κατασκευές στο μέλλον.

    Το εργαστήριο διεξήχθη την Τρίτη 30 Μαΐου 2023. Η εκδήλωση μαγνητοσκοπήθηκε και θα διατίθεται από τα ψηφιακά κανάλια του ΤΕΕ. Επισκεφτείτε τη σελίδα των Επιμορφωτικών Εργαστηρίων του ΤΕΕ https://web.tee.gr/seminaria-tee/training-workshops για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα. Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος μηχανικών για την εκδήλωση, από τη στιγμή της προδημοσίευσης στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ με σειρά προτεραιότητας το ΤΕΕ θα διεξάγει, σε συνεργασία με το ΕΜΠ και το ΕΤΑΜ, νέα αντίστοιχα εργαστήρια το επόμενο διάστημα.





    GTnews

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.