Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Έκλεισαν 105.000 μπλοκάκια λόγω φόρων και εισφορών


    Έκλεισαν 105.000 μπλοκάκια λόγω φόρων και εισφορών τη διετία 2015-2016 ενώ οι αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές από το 2017 εκτιμάται ότι θα εκτινάξουν τη διακοπή δραστηριότητας.

     

     

    Και αυτό διότι σε πολλές περιπτώσεις, ιδιαίτερα δε στην παράλληλη απασχόληση, η εργασία με μπλοκάκι καθίσταται ασύμφορη.

     

    Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτουν «Τα Νέα», τη διετία 2015-2016, 105.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα με επιχειρηματική δραστηριότητα έκλεισαν τα βιβλία τους χωρίς να υπάρξει μέχρι σήμερα νέα έναρξη επαγγέλματος στον ίδιο Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.

     

    Πρακτικά, περίπου ένα στα είκοσι φυσικά και νομικά με επιχειρηματική δραστηριότητα κατέβασαν ρολά για την εφορία διότι δεν κατάφεραν να αντεπεξέλθουν στα βάρη της κρίσης ή για να γλιτώσουν από το τσουνάμι φόρων και τελών ρισκάροντας τη συνέχιση της δραστηριότητάς τους σε καθεστώς παραοικονομίας. Από το 2011 έως σήμερα οι διακοπές εργασιών φτάνουν τις 250.000. Τα στοιχεία του Taxisnet δείχνουν οι ενεργές επιχειρήσεις ανέρχονται σε 2.221.085 εκ των οποίων 1.607.938 είναι φυσικά πρόσωπα με επιχειρηματική δραστηριότητα.

     

    Περίπου ένα στα 20 φυσικά και νομικά πρόσωπα με επιχειρηματική δραστηριότητα κατέβασαν ρολά για την Εφορία διότι δεν κατάφεραν να αντεπεξέλθουν στα βάρη της κρίσης.

     

    Πηγή: www.dikaiologitika.gr





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.