Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Αυθαίρετες και αδικαιολόγητες οι χορηγίες από το αποθεματικό του ΤΣΜΕΔΕ προς την Attica Bank


    Με βάση τα σημερινά δεδομένα το ΤΣΜΕΔΕ έχει επενδύσει 430 εκατ. ευρώ, από τα οποία οι απώλειες υπολογίζονται -σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΣΜΤ και της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών- στο 93% των κεφαλαίων του Ταμείου.

    Η απόφαση για την κινητοποίηση αναφέρει τα εξής:

     

    "Συνάδελφοι, ακολουθεί σύντομη ενημέρωση σχετικά με την διαχείριση των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ και τη κινητοποίηση στην Τράπεζα Αττικής τη Δευτέρα 13 Οκτώβρη, 10:30 πμ, στην Ακαδημίας 54 και Ιπποκράτους, στην συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας, με στόχο την περιφρούρηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των μηχανικών και του ταμείου μας. Στην κινητοποίηση καλεί το ΣΜΤ, το οποίο καλύπτει τα μέλη του με στάση εργασίας 9:00-13:00 και η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών.

     

    Το προηγούμενο διάστημα η Διοίκηση του ΤΕΕ και του ΤΣΜΕΔΕ αποφάσισε να συμμετάσχει με ποσό έως και 220 εκατ. ευρώ από τα αποθεματικά του ταμείου στην νέα ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Αττικής. Με τον τρόπο αυτό μεγάλο μέρος (περίπου το 15%) από τα εναπομείναντα αποθεματικά (1,5 δις απέμειναν από το PSI) θα κατευθυνθούν στην Τράπεζα.

     

    Ήδη ένα χρόνο πριν, είχαν δοθεί άλλα 200 εκατ. ευρώ από το αποθεματικό του ταμείου για ανακεφαλαιοποίηση (συνολικής αξίας 400 εκατ), ώστε να αυξηθεί το ποσοστό του ΤΣΜΕΔΕ στην Τράπεζα σε 51% (από 34% που είχε ως τότε). Μόλις ένα χρόνο μετά, η Τράπεζα της Ελλάδας "ανακαλύπτει" ότι η Αττικής εμφανίζει πρόβλημα κεφαλαιακής επάρκειας και πρέπει να γίνει νέα ανακεφαλαιοποίηση. Παράλληλα η Τράπεζας της Ελλάδας διαμηνύει ότι πολύ σύντομα θα χρειαστεί και επόμενη ανακεφαλαιοποίηση.

     

    Συνολικά μέχρι σήμερα το ΤΣΜΕΔΕ έχει "επενδύσει" περί τα 430 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Αττικής. Από αυτή την επένδυση το ΤΣΜΕΔΕ έχει χάσει περίπου το 93% των κεφαλαίων που έχει επενδύσει, καθώς η συνολική αξία της Τράπεζας εκτιμάται σήμερα στα 40 εκατ. ευρώ.

     

    Παράλληλα το ΤΣΜΕΔΕ έχει ήδη χάσει 1,8 δις ευρώ λόγω του ληστρικού "κουρέματος" του PSI, ενώ είναι άγνωστο πόση είναι η απώλεια των αποθεματικών του από διάφορες άλλες "επενδύσεις"".

     

    Πηγή: http://www.buildnet.gr/default.asp?pid=235&catid=213&artid=13400





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Καλημέρα...Ενημέρωση για πράγματα που όλοι γνωρίζαμε απλά ίσως δεν τα είχαμε ποσοτικοποιήσει στο μυαλό μας. Λύση όμως δεν βλέπω να προτείνεται ή μάλλον και να προτείνεται δεν θα εφαρμοστεί. Άλλωστε δεν είμαστε εμείς το συμφέρον ούτε της Τράπεζας της Ελλάδος ούτε της Αττικής.

    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Ένα τυπικό δείγμα δημόσιου ταμείου.

    Μόνο που το ΤΣΜΕΔΕ δεν ήταν ποτε δημόσιο ταμείο...ίσα ίσα το δημόσιο του χρωστάει-ούσε...;

    Όλα αυτά είναι απαράδεκτα αλλά τι να κάνουμε που στις εκλογές ή δεν πάτε να ψηφίσετε ή ψηφίζετε αυτούς που τα κάνουν...

    Link to comment
    Share on other sites

    Τα ταμεία κάποιοι τα διοικούσαν. Όποιος από τους βουλευτές ή συνδικαλιστές έχουν τα φρύδια ας καταγγείλουν με ονοματεπώνυμο. Τελικά πολλοί γαβγίζουν αλλά δεν δαγκώνουν (βλέπε περίπτωση Σκουρλέτη για χρηματισμούς βουλευτών για εκλογή ΠΔ).

    Link to comment
    Share on other sites

    Να σημειωσουμε και την σταση του ΤΕΕ. Ο προεδρος κατηγορει τα 'συμφέροντα' που θελουν να μην γινει η ΑΜΚ της Τραπεζας Αττικής και ειναι σαφέστατα υπερ της συμμετοχής του ΤΣΜΕΔΕ. Η μοναδική τράπεζα σημειωτέον που το έπαιξε τσαμπουκας και δεν ζητησε βοήθεια απο το ΤΧΣ, γιατι αραγε?αντι να παρει το ζεστο χρημα του ΤΧΣ οπως ολες οι Ελληνικές τράπεζες (κολοσσοί σε μεγέθη σε  σχεση με την Αττικής) προτίμησε τα δικα μας χρήματα.... 

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.