Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Διαδικασία χορήγησης της αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού της πλατφόρμας myBusinessSupport


    Εκδόθηκε η απόφαση Αριθμ. 41787/27-4-2020 που αφορά την αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων καθώς και επιχειρήσεων με τη μορφή ομόρρυθμων, ετερόρρυθμων, περιορισμένης ευθύνης εταιρειών και ιδιωτικών κεφαλαιουχικών εταιρειών (ΙΚΕ), εκτός των ανωνύμων εταιρειών, οι οποίες δεν απασχολούν εργαζόμενους ή απασχολούν μέχρι και είκοσι (20) εργαζόμενους, έχουν την έδρα τους ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα, κατ’ άρθρο 4 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (Κ.Φ.Ε.) και των Συμβάσεων Αποφυγής Διπλής Φορολογίας που έχουν κυρωθεί από την Ελλάδα και είναι σε ισχύ, και πληρούν τις οριζόμενες προϋποθέσεις ως προς τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ).

    Συγκεκριμένα στην απόφαση διευκρινίζεται οτι:

    «…..

    5. Η αξιολόγηση των αιτήσεων ακολουθεί την άμεση διαδικασία και γίνεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) κατά τη σειρά υποβολής τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myBusinessSupport».

    Η ΑΑΔΕ, βάσει των στοιχείων που διαθέτει και της υπεύθυνης δήλωσης που υποβάλλεται από τους δικαιούχους της αποζημίωσης στην πλατφόρμα «myBusinessSupport»:

    - ελέγχει την πλήρωση των προϋποθέσεων των άρθρων 2 και 3 της υπ’ αριθμ. 39162ΕΞ 2020/15.4.2020 (Β’ 1457) κοινής υπουργικής απόφασης, μέσω του TAXISnet και του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, προκειμένου να εγκρίνει ή να απορρίψει τις αιτήσεις και εφόσον το αποτέλεσμα είναι θετικό,

    - καταβάλλει την αποζημίωση στον τραπεζικό λογαριασμό ΙΒΑΝ της δικαιούχου επιχείρησης, που δηλώνεται στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση του TAXISnet της ΑΑΔΕ με βάση τις προβλέψεις των παρακάτω παραγράφων 6, 7, 8 και 9.

    Η ΑΑΔΕ, η οποία τηρεί την ηλεκτρονική πλατφόρμα για την αίτηση και καταβολή της εν λόγω αποζημίωσης, καθώς και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μέσω του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για τα επίσημα στοιχεία απασχόλησης, θα παρέχουν στις αρμόδιες Διαχειριστικές Αρχές και την Αρχή Πιστοποίησης όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη διασφάλιση επαρκούς διαδρομής ελέγχου.

    …..

    9. Τα ποσά που απέτυχαν να πληρωθούν, επιστρέφουν στον λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου με IBAN GR3001000230000000000002002 και λογιστικοποιούνται ως έσοδα του ΠΔΕ.

    Για τις αποτυχούσες πληρωμές, η ΑΑΔΕ ενημερώνει σχετικά τους δικαιούχους, οι οποίοι εάν επιθυμούν, υποβάλλουν εκ νέου αίτηση προκειμένου να διενεργηθεί δεύτερος κύκλος πληρωμών, ακολουθώντας εκ νέου τα βήματα της παραπάνω διαδικασίας (έγκριση πιστώσεων, δημιουργία νέας κατάστασης από ΑΑΔΕ, μεταφορά ποσού στον ενδιάμεσο λογαριασμό και πληρωμή ποσών μέσω ΔΙΑΣ).

    Ο δεύτερος κύκλος πληρωμής για τις αποτυχούσες πληρωμές είναι τελικός και πραγματοποιείται εντός του τρέχοντος έτους.

    10. Η εμφάνιση των σχετικών πληρωμών στη δημόσια ληψοδοσία πραγματοποιείται με την έκδοση συμψηφιστικών χρηματικών ενταλμάτων από την ΓΔΟΥ του Υπουργείου Οικονομικών. Τα δικαιολογητικά για την έκδοση των σχετικών χρηματικών ενταλμάτων ορίζονται τα ακόλουθα: i) Απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων για ένταξη και έγκριση πιστώσεων του έργου στο ΠΔΕ 2020 ii) Συγκεντρωτική κατάσταση της παρ. 7 της παρούσης υπουργικής απόφασης iii) Αποδεικτικό της ηλεκτρονικής εντολής (eps) για τη μεταφορά του ποσού από το λογαριασμό του έργου ΠΔΕ στον ενδιάμεσο λογαριασμό που τηρείται στην ΤτΕ.

    11. Η χορήγηση της παρούσας αποζημίωσης εξαιρείται από κάθε περιορισμό προηγούμενων προσκλήσεων περί μη πρόσθετης ένταξης των δικαιούχων-ωφελούμενων σε δράσεις της προγραμματικής περιόδου 2014-2020, τηρώντας παράλληλα τους όρους της παρούσας».

    Δείτε την απόφαση εδώ.


    Πηγή: https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=217619



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.