Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Εφαρμογή Ε9/ΕΝΦΙΑ: Σε λειτουργία οι αρχικές/τροποποιητικές δηλώσεις ΕΝΦΙΑ 2021


    Πριν από την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ θα μπορούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων να προχωρήσουν σε διορθώσεις στην ακίνητη περιουσία τους, στην περίπτωση που έχουν υπάρξει λάθη με την υποβολή νέας δήλωσης.

    η δυνατότητα να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση Ε9 θα έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην περίπτωση που έχουν εντοπίσει λάθη ή παραλείψεις, ώστε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων να τους εκδώσει εκ των υστέρων νέα διορθωμένα εκκαθαριστικά. Η ΑΑΔΕ αναμένεται να ανοίξει ξανά τις επόμενες ημέρες την ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων, από τις οποίες θα προκύψει ένα νέο εκκαθαριστικό του φόρου.

    Πριν από την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ θα μπορούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων να προχωρήσουν σε διορθώσεις στην ακίνητη περιουσία τους, στην περίπτωση που έχουν υπάρξει λάθη με την υποβολή νέας δήλωσης. Όσοι φορολογούμενοι διαπιστώσουν ότι οι παραλείψεις ή τα λάθη που έγιναν αιτία να χρεωθούν άδικα με επιπλέον ΕΝΦΙΑ στα εκκαθαριστικά του φόρου αυτού για το 2021 προέρχονται από δηλώσεις Ε9 προηγούμενων ετών, με αποτέλεσμα η εικόνα της περιουσιακής κατάστασης της 1ης-1-2021 να μην αποτυπώνεται ορθά, θα χρειαστεί να υποβάλουν διορθωτικές δηλώσεις και για τα παλαιότερα έτη.

    Μετά την ηλεκτρονική υποβολή διορθωτικής δήλωσης Ε9 με σκοπό τη μείωση του αρχικώς βεβαιωθέντος ΕΝΦΙΑ, θα εκδοθεί νέο εκκαθαριστικό σημείωμα μόνο για κάθε έτος για το οποίο προκύπτει μείωση του φόρου μέχρι 300 ευρώ.

    Αν από την υποβολή της διορθωτικής δήλωσης προκύψει μείωση του φόρου πάνω από 300 ευρώ, τότε ο φορολογούμενος θα κληθεί με ηλεκτρονικό μήνυμα να προσέλθει στην αρμόδια ΔΟΥ προσκομίζοντας όλα τα δικαιολογητικά που επιβεβαιώνουν τον λόγο υποβολής της διορθωτικής δήλωσης, προκειμένου να γίνει έλεγχος και να οριστικοποιηθεί το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης.


    Πηγή: https://www.imerisia.gr/oikonomia/24794_enfia-diorthosi-lathon-sto-e9-prin-tin-pliromi-ton-doseon-anoigei-i-platforma



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.