Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ο ΕΦΚΑ απέρριψε αίτημα του ΤΕΕ για τις αναδρομικές εισφορές 2011 – 2012


    Η διοίκηση του ΕΦΚΑ, απέρριψε, πρόσφατα, το αίτημα του ΤΕΕ, για ακύρωση ή έστω αναβολή της καταβολής των αναδρομικών εισφορών του 2011 – 2012, μέχρι την εκδίκαση των ομαδικών προσφυγών στη δικαιοσύνη που έκαναν μηχανικοί στις 27 Φεβρουαρίου, με στόχο την ακύρωση αυτών των εισφορών.

     

    Έτσι, όσοι μηχανικοί, δεν καταβάλλουν το αργότερο έως τις 30 του Μάρτη, τις εισφορές -μαζί, με τις τρέχουσες μηνιαίες, για το 2018 και τις αναδρομικές του 2017- δεν θα μπορούν, να λάβουν ασφαλιστική ενημερότητα και έτσι, να υπογράψουν σύμβαση έργου ή να πληρωθούν, για σύμβαση, που έχουν ήδη υπογράψει. Κάτι τέτοιο, θα μπορούσε να οδηγήσει σε παράλυση των οικονομικών δραστηριοτήτων, τον κατασκευαστικό και τον τεχνικό τομέα.

     

    Πηγή: paron.gr





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    και καλα κανει ... το ΤΕΕ με το να ζηταει συνεχεια και για τα παντα αναβολές και ακυρώσεις τι νομίζει οτι κάνει ;;;  και μετα απο ολα αυτα ο προεδρος ο καθε προεδρος αγκαλιά με την εξουσια ...

    Link to comment
    Share on other sites

    ''Με τις διατάξεις του άρθρου 94 παρ. 4 του ν.4387/2016 η Ειδική Προσαύξηση καταργήθηκε αναδρομικά από 1/1/2016. Συνεπώς, κατά την κατάργηση της Ειδικής Προσαύξησης η είσπραξη των ανωτέρω αναδρομικών οφειλών εκκρεμούσε. Ως εκ τούτου, δεν συντρέχει πλέον λόγος είσπραξης των εν λόγω οφειλών για την Ειδική Προσαύξηση από την αναδρομική εφαρμογή των σχετικών ρυθμίσεων ν.3986/2011.''

    Πηγή: Taxheaven © Δείτε περισσότερα https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/39992

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.