Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Πώς θα φορολογηθούν τα «μπλοκάκια» - Αναλυτική εγκύκλιος


    Εγκύκλιο με την οποία δίδονται αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο φορολόγησης μισθωτών οι οποίοι αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών, εξέδωσε η γ.γ Δημοσίων Εσόδων.

     

    Με την αναλυτική εγκύκλιο, διευκρινίζεται σε ποιες περιπτώσεις οι φορολογούμενοι θα αντιμετωπίζονται ως μισθωτοί (κάτι που σημαίνει ότι θα πληρώνουν φόρο με βάση τη κλίμακα των μισθωτών και των συνταξιούχων) και σε ποιες περιπτώσεις θα φορολογούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες με τον αυτοτελή συντελεστή του 26%.

     

    Η εγκύκλιος αφορά στον τρόπο φορολόγησης των εισοδημάτων που αποκτώνται μετά την 1/1/2014, δηλαδή των εισοδημάτων που θα δηλωθούν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις. Διευκρινίσεις δίδονται επίσης για το τι συμβαίνει όταν ο κάτοχος του δελτίου παροχής υπηρεσιών, δηλώνει ως επαγγελματική έδρα το σπίτι του.

     

    Δείτε την εγκύκλιο εδώ: http://www.naftemporiki.gr/documents/916033/pos-tha-forologithoun-ta-mplokakia-analutiki-egkuklios

     

    Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/finance/story/916032/pos-tha-forologithoun-ta-mplokakia-analutiki-egkuklios





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Μπορούσε να ειναι και καλύτερη η εγκύκλιος αυτή ειδικά αν ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕ το σημείο εκείνο με τους τρεις εργοδότες ΦΠ ή ΝΠ ή οντότητες και ΕΛΕΓΕ ΡΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ , οτι ο εργδότης ΦΠ δεν είναι απαραίτητο να είναι επαγγελματίας.

     

    Αλλάζει και ρότα σε σχέση με πέρυσι για κάποια επαγγέλματα πχ περυσι ο ασφαλιστικός σύμβουλος που πληρουσε τα κριτηρια του άρθρου 45 ν 2238/94 πηγαινε ως μισθωτός , φέτος όμως θα είναι στο 26%.

    Link to comment
    Share on other sites

    Πόσο εύκολο να νομοθετούν όταν θέλουν. Για εισοδήματα του 14, τώρα μεσα στο 15 σου λένε θα φορολογηθείς έτσι. Γιατί δεν το κάνουν και για το τεκμήριο? Γιατί δεν το κανουν και για τους χαμηλοεισοδηματίες? Λες και είναι σε καλύτερη μοίρα ο ελεύθερος επαγγελματίας από τον μισθωτό με μπλοκάκι ελεύθερο επαγγελματία. Θα μου πείτε σώθηκαν οι μισθωτοί? Ε, κατι ειναι και αυτό.

    Edited by Ιάμβλιχος
    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.