Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ψηφιακά η ασφαλιστική ενημερότητα των μη μισθωτών από το τέλος Απριλίου


    Στο πρόσφατο σεμινάριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου, απηύθυνε χαιρετισμό ο υπ. Εργασίας Γ. Βρούτσης.

    Μεταξύ άλλων ο υπουργός αναφέρθηκε και για τις επικείμενες αλλαγές που φέρνει το υπ. Εργασίας.
    Συγκεκριμένα, την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί ΠΝΠ η οποία θα περιέχει διάταξη για τα φοιτητικά ενοίκια, καθώς και για την αύξηση από 5 σε 20 του ορίου των εργαζομένων των επιχειρήσεων για την αποζημίωση των 800 ευρώ στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

    Σχετικά με τις συντάξεις και σε συνέχεια του Δ.Τ.  που εξέδωσε το Υπ.Εργασίας ο Υπουργός σημείωσε ότι, μέχρι τέλος του χρόνου το 55% των νέων ετήσιων για συντάξεις  θα είναι ψηφιακό.

    Πρόσθεσε επίσης ότι, «στο τέλος Απριλίου, ένα αίτημα που έρχεται από τον κόσμο της επιστήμης (Γιατρούς, Οικονομολόγους, Λογιστές, Δικηγόρους, Μηχανικούς κ.λπ) ήταν να παίρνουν την ασφαλιστική ενημερότητα αυτόματα και χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία στα υποκαταστήματα, γίνεται πραγματικότητα. Με υπουργική απόφαση που θα υπογραφεί την ερχόμενη εβδομάδα, όλες οι ασφαλιστικές εν ημερότητες 1.500.000 πολιτών, των μη μισθωτών γενικά, θα μπορούν να εκδίδονται ψηφιακά από τον Η/Υ όλων. Δεν θα ξαναπάει κανείς σε κανένα υποκατάστημα».

    Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/48508/pshfiaka-h-asfalistikh-enhmerothta-twn-mh-misowtwn-apo-to-telos-aprilioy-pshfiaka-to-55-twn-syntaxewn-mexri-telos-toy-etoys


    Πηγή: https://www.taxheaven.gr/news/48508/pshfiaka-h-asfalistikh-enhmerothta-twn-mh-misowtwn-apo-to-telos-aprilioy-pshfiaka-to-55-twn-syntaxewn-mexri-telos-toy-etoys



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Από την θεωρία στην πράξη υπάρχει μεγάλη απόσταση.

    Οι εισφορές στο σύστημα εμφανίζονται συχνά μετά από εβδομάδες ή ακόμα και μήνες μήνες .Ο υπολογισμός τους για την εξόφληση γίνεται ακόμα πιο μετά.

    Αν δεν φαίνεται η πληρωμή, πως θα βγει η ενημερότητα;

    Link to comment
    Share on other sites

    Σε μια περίπτωση που είχα πρόβλημα και δεν φαινόταν η πληρωμή εισφορών μου online πήρα τηλ για να μάθω τι συμβαίνει. Στα συστήματα που χειρίζονται οι υπάλληλοι φάνηκαν κανονικά. Άρα μάλλον ήταν θέμα διασύνδεσης βάσεων δεδομένων που θα λυθεί.

     

     

    Edited by stayros
    Link to comment
    Share on other sites

    39 λεπτά πριν, sdim said:

    Από την θεωρία στην πράξη υπάρχει μεγάλη απόσταση.

    Οι εισφορές στο σύστημα εμφανίζονται συχνά μετά από εβδομάδες ή ακόμα και μήνες μήνες .Ο υπολογισμός τους για την εξόφληση γίνεται ακόμα πιο μετά.

    Αν δεν φαίνεται η πληρωμή, πως θα βγει η ενημερότητα;

    Στο intranet του ταμείου φαίνονται το αργότερο μετά από δυο τρεις μέρες, από την κατάθεση. Απλώς αργεί η ενημέρωση του προφίλ μας στον e-efka, που γίνεται ανά 15 μέρες, αν δεν κάνω λάθος. 

    Link to comment
    Share on other sites

    Η καθυστέρηση μπορεί να είναι και παραπάνω από 15 μέρες.
    Δεν διαφωνώ ότι η κατάθεση φαίνεται σε μερικές μέρες.

    Το να παίρνουμε τηλέφωνο για να ενημερώσουν τον φάκελο οι υπάλληλοι δεν νομίζω να λέγεται "ψηφιακή έκδοση".

    Link to comment
    Share on other sites

    Μα ούτως ή αλλως, έτσι λειτουργούσε το ΤΣΜΕΔΕ, τα τελευταία χρόνια, προ ΕΦΚΑ.

    Ασφαλιστικές ενημερότητες, βεβαιώσεις ασφάλισης και κανά δύο άλλα έγγραφα, μπορούσε κάποιος να τα λάβει on-line από το site του ΤΣΜΕΔΕ. Σου παρείχε την ευχέρια να μην επισκέφτεσαι τα φυσικά καταστήματα, αποφεύγοντας την ΠΑΝΤΑ ψυχοφθόρα επαφή με τους υπαλλήλους του - τουλάχιστον στην Θεσσαλονίκη.

    Με την ίδρυση του ΕΦΚΑ, τα πάντα γύρισαν πίσω πολλά χρόνια, γιατί δεν υπήρξε καμία ουσιαστική μέριμνα για την διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων και γιατί ο τρόπος υπολογισμού των ασφαλιστικών οφειλών/εισφορών, πρακτικά ήταν ανεφάρμοστος.

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.