Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ: Απαλλάσσονται οι δικαιούχοι από την υποχρέωση προσκόμισης Ασφαλιστικής Ενημερότητας για την απόκτηση των voucher


    Με το με Αριθμ. Πρωτ. 57485/3-2-2023 έγγραφο του e-ΕΦΚΑ παρέχονται διευκρινίσεις σχετικά με την προσκόμιση Αποδεικτικού Ασφαλιστικής Ενημερότητας (Α.Α.Ε.) από τον e-Ε.Φ.Κ.Α. για την καταβολή ενισχύσεων μέσω συστήματος (voucher) σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 του ν. 4918/2022.

    Με τις διατάξεις του άρθρου 10 του N. 4918/2022 (Φ.Ε.Κ. 68 Α΄) «Υλοποίηση Προγραμμάτων για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» και της κατ΄ εξουσιοδότηση αυτού εκδοθείσας με α. π. 3345/2022 Κ.Υ.Α. (Φ.Ε.Κ. 2798 Β΄), όπως ισχύουν, θεσπίσθηκε η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) μέσω συστήματος «επιταγών/couchers/κουπονιών» (δηλαδή άυλων επιταγών, που εκδίδονται προς όφελος των δικαιούχων, για να χρησιμοποιηθούν για αγορά ή μίσθωση νέων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών), υλοποιούμενο από την ανώνυμη εταιρεία του Ελληνικού Δημοσίου «Κοινωνία της Πληροφορίας Μονοπρόσωπη Α.Ε.» (Κ.τ.Π. Μ.Α.Ε.).

    Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 23 του Ν. 4611/2019 (Φ.Ε.Κ. 73 Α΄), όπως ισχύουν, η προσκόμιση Α.Α.Ε. απαιτείται, μεταξύ άλλων, για την είσπραξη εκκαθαρισμένων απαιτήσεων ή την εξόφληση τίτλων πληρωμής από το Δημόσιο και τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, όπως καθορίζονται από την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία, καθώς και από αυτούς που ενεργούν πληρωμές με εντολή ή εξουσιοδότησή τους, εφόσον το ακαθάριστο ποσό του κάθε τίτλου ή της κάθε εκκαθαρισμένης απαίτησης υπερβαίνει τις τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ.

    Η απόκτηση άυλης επιταγής (voucher), που εκδίδεται κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 10 του Ν. 4918/2022, δε δημιουργεί δικαίωμα καταβολής χρημάτων απευθείας στον/ην δικαιούχο. Ως εκ τούτου, για την απόκτησή τους οι δικαιούχοι απαλλάσσονται από την υποχρέωση προσκόμισης Α.Α.Ε. από τον e-Ε.Φ.Κ.Α.

    Υποχρέωση προσκόμισης Α.Α.Ε. από τον e-Ε.Φ.Κ.Α. με αιτία την είσπραξη εκκαθαρισμένων απαιτήσεων ή την εξόφληση τίτλων πληρωμής από το Δημόσιο και τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, υφίσταται κατά την εξαργύρωση των εν λόγω άυλων επιταγών (vouchers), εφόσον το ακαθάριστο ποσό τους υπερβαίνει τις τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ.


    Πηγή: https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=228248



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.