Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • myDATA: Από 1.4.2021 η έναρξη της υποχρεωτικής διαβίβασης παραστατικών στην πλατφόρμα


    Σύμφωνα με ΔΤ του Υπ.Οικονομικών:

    Με τροποποίηση της κοινής απόφασης του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου και του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γιώργου Πιτσιλή, μετατίθεται για την 1/4/2021 η έναρξη της υποχρεωτικής ψηφιακής διαβίβασης στην πλατφόρμα των Ηλεκτρονικών Βιβλίων-myDATA για όλες τις επιχειρήσεις και για παραστατικά που εκδίδουν από αυτή την ημερομηνία και έπειτα.

    Κατόπιν αιτημάτων φορέων της αγοράς και λαμβάνοντας υπόψη τα γενικότερα προβλήματα εξαιτίας της πανδημίας COVID-19, κρίθηκε αναγκαίο να δοθεί το 1ο τρίμηνο του 2021 ως επιπλέον χρόνος εκπαίδευσης και προσαρμογής των επιχειρήσεων στη λειτουργία του myDATA.

    Διευκρινίζεται ότι τα παραστατικά που θα εκδώσουν οι επιχειρήσεις το 1ο τρίμηνο του 2021, θα πρέπει επίσης να διαβιβαστούν στην πλατφόρμα του myDATA, με διαφορετική προθεσμία και συγκεκριμένα όχι αργότερα από την 31/10/2021, ώστε να διαμορφωθεί η ολοκληρωμένη εικόνα κάθε επιχείρησης στα ηλεκτρονικά βιβλία για το 2021.


    Πηγή: https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=220186



    Engineer
    • Like 1
    • Thanks 1

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Τι κάνει το ΤΕΕ για να μας υποστηρίξει στο μεγάλο θέμα της προσαρμογής μας στα νέα δεδομένα; Δε θα έπρεπε να μας παρέχει βοήθεια, προσφορές, τεχνογνωσία για την ηλεκτρονική τιμολόγηση, τη διασύνδεση με το myDATA; 

    Καλή χρονιά είπαμε, δεν είπαμε. Καλή Χρονιά σε όλους!!!

    Link to comment
    Share on other sites

    Από το 2015 υπάρχει συμφωνα με αυτό το Δελτίο Τύπου "Σε πλήρη λειτουργία η νέα υπηρεσία φοροτεχνικής υποστήριξης προς τους μηχανικούς μέλη του ΤΕΕ"

     

     

    Edited by Pavlos33
    διαγράφηκε το off topic περιεχόμενο
    Link to comment
    Share on other sites

    Δεν εννοώ να παίρνουμε τηλέφωνο και να ρωτάμε διάφορα. Αναφέρομαι σε δράσεις όπως ανάπτυξη φοροτεχνικού λογισμικού αποκλειστικά για χρήση από μηχανικούς, συμβάσεις με εταιρίες για παροχή εκπτώσεων για αγορά λογισμικού και πολλά άλλα που θα μπορούσε να κάνει το ΤΕΕ. Ως παράδειγμα, φέρνω την κίνηση του φαρμακευτικού συλλόγου Αθηνών που μεσολάβησε στην Τράπεζα Πειραιώς ώστε να προμηθευτούν οι φαρμακοποιοί τα POS σε ελκυστικές τιμές έναντι όλων των υπολοίπων.   

    Link to comment
    Share on other sites

    Την καλημέρα μου και καλή χρόνια,

    μαααάλλον η μικρούλα δεν κατάφερε να περάσει αυτό που ... ακριβώς ήθελα να πω... . 😁

    Προσωπικά έχω την εντύπωση ότι σε τέτοια θέματα --είτε βοήθειας με γραπτές αναλυτικές οδηγίες και παραδείγματα είτε πραγματικών λύσεων/προτάσεων--- το επιμελητήριο μου φαίνεται ότι ακολουθεί ... από πολυυυυύ μακριά τις καταστάσεις ...  τόσο που ούτε που φάινεται ότι το κάνει ... οπότε το αποτέλεσμα είτε δεν έρχεται ποτέ είτε έρχεται καθυστερημένα.

    Τουλάχιστον αυτή την εντύπωση μου δίνει και θα χαιρόμουν ειλικρινα αν ήμουν ο μόνος.

    Edited by georgegaleos
    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.