Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • To ETAA κλείνει το... μάτι στον ΟΔΔΗΧ


    Καταφατική αναμένεται να είναι η απάντηση του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητων Επαγγελματιών (ΕΤΑΑ) στην πρόταση του ΟΔΔΗΧ και του Υπουργείου Εργασίας να καταθέσει ένα μέρος ή όλα τα ρευστά αποθεματικά του σε ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδας στην προοπτική της επένδυσής τους σε κρατικά ρέπος.

    Καλά πληροφορημένες πηγές του Capital.gr στο ΕΤΑΑ αναφέρουν πως ο κλάδος των μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ) εξετάζει στα σοβαρά να επενδύσει από 50 μέχρι… 200 εκατ. ευρώ από τα συνολικά ρευστά αποθεματικά του ύψους 230 εκατ. ευρώ.

     

    Το ίδιο εξετάζει να κάνει και ο κλάδος των ιατρών (ΤΣΑΥ), επενδύοντας 50 έως 100 εκατ. ευρώ με τον ίδιο τρόπο, ενώ για τον κλάδο των νομικών (ΤΑΝ) ουσιαστικά δεν τίθεται θέμα, μιας και ελάχιστα ρευστά διαθέσιμα.

     

    Συνεπώς, το ΕΤΑΑ θα μπορούσε να επενδύσει από 100 έως 300 εκατ. ευρώ σε κρατικά ρέπος, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

     

    Το βασικό πρόβλημα για το ΕΤΑΑ, πέρα από οποιοδήποτε ρίσκο μιας τέτοιας επένδυσης είναι πως τα ρευστά διαθέσιμα αυτά ύψους 300 εκατ. ευρώ προορίζονταν να στηρίξουν την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) της Attica Bank, η οποία εκκρεμεί.

     

    Συνεπώς, εάν τα ρευστά διαθέσιμα του ΕΤΑΑ επενδυθούν σε κρατικά ρέπος, δεν θα μπορούν να στηρίξουν την ΑΜΚ της Attica Bank.

     

    Η λύση που εξετάζεται από το ΕΤΑΑ, σ’ αυτήν την περίπτωση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι να χρησιμοποιηθούν για την εν λόγω ΑΜΚ τα κεφάλαια του ΕΤΑΑ τα οποία βρίσκονται σήμερα σε προθεσμιακή κατάθεση στην Attica Bank (περίπου 200 εκατ. ευρώ). Η προθεσμιακή αυτή κατάθεση λήγει, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, το Μάιο του 2015. Συνεπώς τότε θα μπορούσε να στηρίξουν την ΑΜΚ της Attica Bank.

     

    Έτσι το ΕΤΑΑ θα στήριζε άμεσα την κίνηση του ΟΔΔΗΧ και της ΤτΕ –από την επιτυχία της οποίας εξαρτάται σε ένα βαθμό και αποφυγή ενός «πιστωτικού γεγονότος» σε βάρος της Ελλάδας- και, σε δεύτερο χρόνο θα στήριζε την Attica Bank.

     

    Πληροφορίες, επίσης, αναφέρουν, πως ο ΟΔΔΗΧ έχει προσφέρει ατύπως στο ΕΤΑΑ αλλά και σε όλους τους ασφαλιστικούς φορείς ένα επιτόκιο μεγαλύτερο από εκείνο που προσέφερε επισήμως στις 17 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα, ο ΟΔΔΗΧ προσφέρει στις διοικήσεις των ασφαλιστικών φορέων ατύπως ετήσιο επιτόκιο 2,4% αντί του 2,2% που πρόσφερε στην επίσημη πρόταση του πριν σχεδόν είκοσι μέρες, σημειώνοντας πως τα κρατικά ρέπος θα ήταν χρήσιμο να συνάπτονται ανά δεκαπέντε ημέρες για τους επόμενους έξι μήνες, δηλαδή μέχρι το Σεπτέμβριο του 2015.

     

    Η διοικούσα επιτροπή του ΤΣΜΕΔΕ έχει ήδη συνεδριάσει μία φορά με θέμα την πρόταση του ΟΔΔΗΧ. Οι διοικούσες του ΤΑΝ και του ΤΣΑΥ αναμένεται να συνεδριάσουν την επόμενη εβδομάδα, ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΤΑΑ, εκτιμάται από στελέχη του, ότι θα συνεδριάσει νωρίτερα από την 20η Μαρτίου.

     

    Πηγή: http://www.capital.gr/News.asp?id=2248879





    Alsterwasser

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Ξεραμε οτι θα πανε στον κουβα τα λεφτα που πληρωνουμε καθε εξαμηνο,... αλλα δεν ξεραμε σε ποιον κουβα θα πανε.

    Τωρα μαθαμε!!

     

    Με τις υγειες μας.

     

    Μπραβο στην 1η αριστερη κυβερνηση!!

    • Upvote 7
    Link to comment
    Share on other sites

    Τρελο κελεπουρι!! Αφου να φανταστειτε πως με αυτα που διαβασα, οτι εχω στην ακρη σκεφτομαι και γω να τα δωσω στον οδδηχ για να αυγατισουν!!!! Ευκαιρια once in a lifetime!!

    Edited by ckiriako
    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Το πλιάτσκο ήταν αναμενόμενο.

     

    Ωραία.

     

    Και μετά τι;

    Απελπισία.

    Τώρα μη μου πει κανείς ότι δεν το περίμενε!

    Οταν η ηγέτιδα του > βγαίνει και λέει ότι είναι πατριωτικό καθήκον η πληρωμή των φόρων έχει συντελεστεί η τελευταία πράξη στο θέατρο του παραλόγου.

     

    Κρατηθείτε γερά. Το Achterbahn είναι στην κορυφή και έρχεται η κάθοδος.

    • Upvote 7
    Link to comment
    Share on other sites

    Ενας εισαγγελέας ρε παιδιά..... Σε τι κολοχανίο ζούμε? Είναι δυνατό να παίζουμε με τις εισφορές, οι οποίες με κόπο κατατίθενται με σκοπό να εξασφαλιστεί κάποια στιγμή μια συνταξη?  Τα μέλη της διοίκησης του ΤΣΜΕΔΕ που θα υπογράψουν κατι τέτοιο πρέπει να καταλάβουν ότι σε ένα σοβαρό κράτος θα μπορούσαν να κατηγορηθούν μέχρι και για υπεξέρεση.

    • Upvote 4
    Link to comment
    Share on other sites

    Οταν η ηγέτιδα του > βγαίνει και λέει ότι είναι πατριωτικό καθήκον η πληρωμή των φόρων έχει συντελεστεί η τελευταία πράξη στο θέατρο του παραλόγου.

     

     

    Να δεις γελιο, οταν θα πουν "δεν πληρωνω", μισθους και συνταξεις..

    Λες αυτο να εννοούσαν..?? :| :neutral:

    Edited by terry
    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Σας έχω και καλύτερη λύση εκεί στη διοίκηση, μπορείτε να βάλετε μια έκτακτη εισφορά στα μέλη του ΕΤΑΑ και έτσι να τα χώσετε και στα ομόλογα και στην τράπεζα!

    Αν υπάρχει και κανείς άλλος στη σειρά για να φάει μην διστάσετε, μπορείτε να απαιτήσετε τις αναδρομικές αυξήσεις και να τον βολέψετε κι αυτόν!

    Έτσι κι αλλιώς όταν κάνουμε διαμαρτυρίες είμαστε δεν είμαστε δύο χούφτες άνθρωποι...

    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    είναι γενικευμένο το κακό..

    τα αποθεματικά όλα καθώς φαίνεται θα πάνε σε εσωτερικό δανεισμό σε repos ώστε να ανακτηθεί η ρευστότητα και να πληρωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί του δημοσίου.. (γενικά πάει στα ανέκδοτα..)

    και τόλεγε κι ο σταθάκης το πρωί "για να μην μειωθούν οι συντάξεις" (κατά τα παλαιά πρότυπα)

    δηλ. για να πληρώσουν τις συντάξεις 4 μηνών θα εξαφανίσουν όλες τις υπόλοιπες

    "άμα σε παίρνει αριστερά μην το ζορίζεις" θα βρεις!

     

    'στωραίοι ρεεεεεεε!

     

    όπως είπε κι ο terry τώρα απλώς ξέρουμε πως λένε τον κουβά (κουβαρουφάκη, πες το κι έτσι)

    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites




    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.