Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Αύξηση το μεριδίου της στο 35% της εγκατεστημένης ισχύος επιδιώκει η ΔΕΗ


    Το πρόγραμμά της για την κατασκευή μικρών υδροηλεκτρικών σταθμών,  με στόχο να αυξήσει το μερίδιό της στο 35% της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος ΜΥΗΕ στη χώρα, προχωρά η ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

    Στο πλαίσιο αυτό την περίοδο αυτή βρίσκονται στο τελικό στάδιο οι εργασίες για το  μικρό υδροηλεκτρικό στο Λούρο, ενώ “τρέχουν” οι  διαδικασίες για την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου για το έργο του Μικρού Υδροηλεκτρικού Μακροχώρι 2 στην Ημαθία, ισχύος 8,7 MW.

    O διαγωνισμός για τον τεχνικό σύμβουλο, έργο με ανώτατο προϋπολογισμό τα 297.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ),  έχει ήδη προκηρυχθεί με της 15η Σεπτεμβρίου να έχει οριστεί ως ημερομηνία υποβολής των προσφορών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

    Η κατασκευή του σταθμού στο Μακροχώρι 2 είχε κατακυρωθεί τον Απρίλιο στην τεχνική εταιρία Χ. Κωνσταντινίδης. Εν τω μεταξύ ολοκληρώνεται και ξεκινά η  δοκιμαστική λειτουργία του ΜΥΗΕ στον ποταμό Λούρο, ισχύος επίσης 8,7 MW.

    Tα έργα αυτά εντάσσονται στο σχεδιασμό της εταιρίας για την προσεχή διετία, κατά την οποία σκοπεύει να δαπανήσει ποσό της τάξης των 20 εκατ. ευρώ για τρία μικρά υδροηλεκτρικά. Το χαρτοφυλάκιο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, εταιρίας 100% θυγατρικής της ΔΕΗ, προβλέπει συνολικά 8 νέα μικρά υδροηλεκτρικά, συνολικής ισχύος περίπου 25 ΜW.

    Πέραν των δύο έργων που προαναφέθηκαν, στον ποταμό Λούρο και το Μακροχώρι ΙΙ, η ΔΕΗΑΝ προωθεί και την κατασκευή του μικρού υδροηλεκτρικού Σμόκοβο 2, ισχύος 3,2 MW στην Καρδίτσα.   

    Σήμερα η εταιρία λειτουργεί 18 μικρούς υδροηλεκτρικούς σταθμούς, συνολικής ισχύος 78 MW, εκ των οποίων τα 5 έργα, ισχύος 21 MW είναι σε κοινοπραξία με ιδιωτικές εταιρίες και τα υπόλοιπα 13 ισχύος  57 MW της ανήκουν 100%.

    Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς μικρών υδροηλεκτρικών σταθμών στην χώρα ανέρχεται στα 243,03 MW, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΑΠΕΕΠ για τον Ιούλιο, που είναι και τα πλέον πρόσφατα.

    Ας σημειωθεί τέλος ότι η μητρική ΔΕΗ διαθέτει 16 μεγάλους υδροηλεκτρικούς σταθμούς ( αποτελούν ειδική κατηγορία, διακριτή από τους ΜΥΗΕ που εντάσσονται στις ΑΠΕ),  συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 3,170,7 MW.

    To πρόγραμμα της ΔΕΗΑΝ για τα μικρά υδροηλεκτρικά προχωρεί και εξελίσσεται παράλληλα με το ευρύτερο μεγάλο πρόγραμμα της εταιρίας για την ανάπτυξη μονάδων ΑΠΕ, με τα φωτοβολταϊκά και τα αιολικά.

    Μάλιστα την περίοδο αυτή “τρέχουν” δύο διαγωνισμοί: O ένας, με ημερομηνία υποβολής προσφορών την 30η Σεπτεμβρίου αφορά σε δύο φωτοβολταϊκούς σταθμούς , ισχύος 39 MW και 11 MW στη Μεγαλόπολη, στη θέση “Μεγάλες Λακκες” και ο άλλος την ανάπτυξη αιολικού πάρκου ισχύος 4,5 MW στην Τήνο, στη θέση Μαμάδος. Η προθεσμία υποβολής προσφορών στον εν λόγω διαγωνισμό λήγει στις 28 Σεπτεμβρίου.


    Πηγή: http://www.businessenergy.gr/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.