Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Γαλλία: Τοποθέτηση ηλιακών συλλεκτών σε 1.000 χιλιόμετρα δρόμου


    Η κυβέρνηση της Γαλλίας σκοπεύει να τοποθετήσει φωτοβολταϊκά πάνελ πάνω σε χίλια χιλιόμετρα δρόμου μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, παρέχοντας ενέργεια σε εκατομμύρια ανθρώπους, όπως ανακοίνωσε η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, υπουργός Οικολογίας και Ενέργειας της χώρας.

     

    «Σε περίπτωση επιτυχίας, το πρόγραμμα θα παράσχει ηλεκτρική ενέργεια σε πέντε εκατομμύρια ανθρώπους, ή περίπου το 8% του γαλλικού πληθυσμού», δήλωσε η Ρουαγιάλ.

     

    Σύμφωνα με τον Οργανισμό Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Ενέργειας της Γαλλίας, η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε τέσσερα μέτρα δρόμου είναι αρκετή για να καλύπτει τις ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειας ενός νοικοκυριού, εκτός από την θέρμανση, και ένα χιλιόμετρο μπορεί να καλύπτει 5.000 κατοίκους.

     

    Η διαδικασία περιλαμβάνει τη συγκόλληση λωρίδων πάχους επτά χιλιοστών στην επιφάνεια του οδοστρώματος. Η βασική τεχνολογία έχει ήδη αναπτυχθεί από την εταιρεία Colas, θυγατρική του γαλλικού βιομηχανικού ομίλου Bouygues.

     

    Τα φωτοβολταϊκά κύτταρα συλλέγουν την ηλιακή ενέργεια χρησιμοποιώντας μια λεπτή μεμβράνη πολυκρυσταλλικού πυριτίου, αλλά είναι ανθεκτικά στο πέρασμα βαρέων φορτηγών και άλλων οχημάτων, προσφέροντας παράλληλα επαρκή πρόσφυση για την αποφυγή πλαγιολίσθησης.

     

    Η Ρουαγιάλ έχει προτείνει να καλυφθεί το κόστος για τις βελτιώσεις στις υποδομές των μεταφορών της Γαλλίας από την αύξηση των φόρων της βενζίνης, κάτι το οποίο χαρακτήρισε «φυσικό» δεδομένης της πτώσης του κόστους του πετρελαίου.

    Με αυτό τον τρόπο η υπουργός εκτιμά ότι θα μπορούσε να εξοικονομήσει μεταξύ 200 και 300 εκατομμυρίων ευρώ προς τη χρηματοδότηση των βελτιώσεων.

     

    Εξάλλου, πέρυσι μια ολλανδική κοινοπραξία εταιρειών μετέτρεψε ένα κομμάτι δρόμου μήκους 100 μέτρων σε μονάδα παραγωγής ηλιακής ενέργειας στην ολλανδική πόλη Κρομενί.

     

    Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/story/1060194/gallia-topothetisi-iliakon-sullekton-se-1000-xiliometra-dromou





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.