Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • ΔΕΔΑ: Ανέπτυξε «έξυπνο» σύστημα τηλεμετρίας σε δίκτυα διανομής φυσικού αερίου


    Το νέο σύστημα διασφαλίζει την ασφαλή λειτουργία των δικτύων και την αδιάλειπτη τροφοδοσία των καταναλωτών ακόμα και σε δυσμενείς συνθήκες.

    «Έξυπνο» σύστημα τηλεμετρίας και προβλεπτικής συντήρησης των δικτύων διανομής φυσικού αερίου, ανέπτυξε η ΔΕΔΑ σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

    Το σύστημα, αξιοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες, παρακολουθεί απομακρυσμένα και σε πραγματικό χρόνο την κατάσταση των δικτύων της ΔΕΔΑ, διασφαλίζοντας την ασφαλή λειτουργία τους και την αδιάλειπτη τροφοδοσία των καταναλωτών ακόμα και σε δυσμενείς συνθήκες, χάρη στη σύγχρονη τηλεπικοινωνιακή υποδομή που το υποστηρίζει.

    Ειδικότερα, στα δίκτυα τοποθετούνται αισθητήρες που παρακολουθούν τη λειτουργία τους και στέλνουν πληροφορίες στο κέντρο ελέγχου της ΔΕΔΑ προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και να προγραμματιστούν εργασίες συντήρησης των δικτύων.

    Το σύστημα τηλεμετρίας και προβλεπτικής συντήρησης των δικτύων της ΔΕΔΑ αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου «Έξυπνο Δίκτυο Φυσικού Αερίου» με συγχρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» του ΕΣΠΑ. Εφαρμόστηκε πιλοτικά σε δίκτυα της ΔΕΔΑ στη Στερεά Ελλάδα και μετά τα θετικά αποτελέσματα που καταγράφηκαν, προγραμματίζεται η επέκταση της εφαρμογής του σε δίκτυα και άλλων Περιφερειών στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρεία.

    Η παρουσίαση του νέου συστήματος πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η ΔΕΔΑ σε συνεργασία με το Εργαστήριο Οργάνωσης και Παραγωγής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων στους τομείς Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας.


    Πηγή: https://emea.gr/business-plus/668184/deda-aneptyxe-exypno-systima-tilemetrias-se-diktya-dianomis-fysikou-aeriou



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.