Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • ΕΕ: Αυξάνεται ο στόχος για την ενεργειακή απόδοση σε 40% μέχρι το 2030


    Σε συμφωνία για αύξηση των προτεινόμενων στόχων της ΕΕ αναφορικά με την ενεργειακή απόδοση μετά το 2020 προχώρησαν οι Ευρωβουλευτές, στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.

     

    Μέλη της Επιτροπής περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ENVI) υποστήριξαν την αύξηση του νομικά δεσμευτικού στόχου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από 30% σε ένα ουσιαστικότερο 40%.

     

    Η γνωμοδότηση της επιτροπής ENVI ανταποκρίνεται στην Οδηγία για την ενεργειακή απόδοση που πρότεινε η Επιτροπή, η οποία παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο του 2016 ως μέρος του πακέτου Καθαρής Ενέργειας, με στόχο τη μετάβαση προς μια οικονομία χωρίς άνθρακα μέχρι το 2030.

     

    Από την πλευρά τους, τα μέλη της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας (ITRE) πρόκειται να παρουσιάσουν τη δική τους θέση στις 28 Νοεμβρίου.

     

    Η ισχύουσα νομοθεσία για την ενεργειακή απόδοση υποχρεώνει τα κράτη μέλη να εξοικονομούν κάθε χρόνο 1,5% της ενέργειας που πωλείται στους καταναλωτές. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα κενά που υποδηλώνουν, ότι η εξοικονόμηση σε ολόκληρη την ΕΕ μειώνεται σε μόλις 0,75%, συμπεριλαμβανομένης της εξαίρεσης του τομέα των μεταφορών.

     

     

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Iberdrola, Gonzalo Saenz de Miera, δήλωσε στη EURACTIV, ότι η εταιρεία θα επιμείνει στο στόχο του 1,5%, «είτε με τη βελτίωση της μόνωσης στα παράθυρα που θα μειώσει την κατανάλωση φυσικού αερίου ή μέσω της ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας στον τομέα των μεταφορών».

     

    Επιπλέον, ο αρμόδιος Επίτροπος για την κλιματική αλλαγή, Miguel Arias Cañete, εξέφρασε τη λύπη του για τη «σημαντική μείωση» της φιλοδοξίας σε σχέση με την αρχική πρόταση που υπέβαλε η Κομισιόν, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, ότι το «χειρότερο πολιτικό σενάριο θα ήταν η απουσία σφαιρικής προσέγγισης».

     

    Σύμφωνα με το Συμβούλιο, ο στόχος εξοικονόμησης ενέργειας θα παραμείνει στο 1,5%, αλλά η περίοδος κατά την οποία θα εφαρμοστεί θα κατανεμηθεί κατά το ήμισυ. Με άλλα λόγια, αν η αξιολόγηση της Επιτροπής για το 2024 δείχνει ότι η ΕΕ βρίσκεται σε πορεία προς την επίτευξη των στόχων της, το 1,5% θα μειωθεί σε μόλις 1%.

     

    Η Ευρωβουλευτής του φινλανδικού κόμματος Suomen Keskusta, Anneli Jäätteenmäki (ALDE), ενέκρινε, επίσης, το σχέδιο γνωμοδότησης σχετικά με την Οδηγία για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων, που δίνει έμφαση στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης σε συνδυασμό με τη διασφάλιση ενός υγιούς εσωτερικού περιβάλλοντος.

     

    Πηγή: http://www.euractiv.gr/section/energia/news/ee-afxanete-o-stochos-gia-tin-energiaki-apodosi-se-40-mechri-to-2030/





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.