Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ε.Μ.Π. και Δ.Ηρακλείου εξοικονομούν από κοινού ενέργεια


    Με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και να μειωθεί το κόστος του δημοτικού φωτισμού σε κοινοχρήστους χώρους αλλά και δημοτικά κτίρια το οποίο να σημειωθεί είναι υπέρογκο , ο δήμος Ηρακλείου προχωρά την ερχόμενη εβδομάδα στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχενείο για την εκπόνηση μελέτης που θα αφορά τρόπους για την εξοικονόμηση ενέργειας στο δημοτικό φωτισμό του Ηρακλείου.

     

    Χθες ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης είχε συνάντηση για το θέμα με τον Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτροφωτισμού στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο κ.Κώστα Καραγιαννόπουλο καθώς και με τον καθηγητή κ. Κόντο όπου συζήτησαν το θέμα αλλά και την συνεργασία που θα έχουν το επόμενο διάστημα.

     

    Όπως δηλώνει στο ekriti.gr ο αντιδήμαρχος Χάρης Μαμουλάκης, το κόστος το οποίο δαπανάται για τον δημοτικό φωτισμό είναι δυσβάσταχτο καθώς αγγίζει τα 1,7 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο επισημαίνοντας ότι στόχος είναι να μειωθεί στο μισό.

     

    Ο ίδιος παράλληλα επισημαίνει ότι αυτό οδηγεί την δημοτική Αρχή να προσπαθήσει να βρει άλλες λύσεις.

     

    «Η τεχνολογία τρέχει και εμείς παρακολουθούμε τις νέες πρακτικές» αναφέρει χαρακτηριστικά. «Η λύση είναι μαγνητική επαγωγή όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες» δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων.

     

    Να τονιστεί ότι ο δήμος Ηρακλείου θα προχωρήσει σε δράσεις αναφορικά με την εξοικονόμηση ενέργειας ενώ η εκπόνηση της μελέτης θα αφορά εναλλακτικές μορφές δημοτικού φωτισμού.

     

    Πηγή: http://polytexnikanea.gr/WP3/wp-content/uploads/2014/07/%CE%95%CE%9C%CE%A03.jpg





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.