Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ενεργειακή αποδοτικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Μια ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη


    To Κέντρο Ανανεώσιµων Πηγών και Εξοικονόµησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) καλεί όλους τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα να συµµετάσχουν στην πρώτη από τις Ηµερίδες ανάπτυξης δεξιοτήτων, που θα πραγµατοποιηθούν ανά την Ευρώπη τα επόµενα χρόνια µε τη συγχρηµατοδότηση του Γραφείου του Συµφώνου των ∆ηµάρχων. Η εκδήλωση απευθύνεται σε ∆ηµάρχους, Περιφερειάρχες, ∆ηµοτικούς και Περιφερειακούς Συµβούλους, συµβούλους ανάπτυξης των ΠΕ∆ και σε στελέχη της ΤΑ που ασχολούνται µε θέµατα ενέργειας, περιβάλλοντος και τεχνικών έργων.

     

    Η ηµερίδα θα λάβει χώρα στις 13 Μαρτίου 2014 στη Θεσσαλονίκη, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του ∆ηµοτικού Συµβουλίου του ∆ηµαρχείου Θεσσαλονίκης,

    Βασ. Γεωργίου Α’, 1 στις 9:30 π.µ. και τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης ∆ήµως Ελλάδας (ΚΕΔΕ), του ∆ήµου Θεσσαλονίκης και του ∆ικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων. Έχει ως στόχο την ανταλλαγή εµπειρίας και καλών πρακτικών για την ανάπτυξη και υλοποίηση Σχεδίων ∆ράσης για την Αειφόρο Ενέργεια (Σ∆ΑΕ) µεταξύ των ∆ήµων που έχουν υπογράψει το Σύµφωνο, αλλά και άλλων. Θα αναδείξει επίσης τις χρηµατοδοτικές ευκαιρίες και τα οικονοµικά οφέλη που προκύπτουν από την εφαρµογή πρακτικών ενεργειακής αποδοτικότητας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση παρά την οικονοµική κρίση, ανοίγοντας το δρόµο για ένα ρεαλιστικά αισιόδοξο και αειφορικό µέλλον.

     

    Τα θέµατα που θα αναπτυχθούν περιλαµβάνουν το όραµα του Συµφώνου των Δηµάρχων για την αειφόρο ενέργεια και το ρόλο των τοπικών αρχών ανά την Ευρώπη, οικονοµικά και θεσµικά εργαλεία, την υποστήριξη που παρέχεται µέσω οργανισµών και πρωτοβουλιών και την εµπειρία ∆ηµάρχων της Ελλάδας κατά την ανάπτυξη και εφαρµογή των ΣΔΑΕ.

     

    Δείτε το προκαταρκτικό πρόγραμμα: http://www.cres.gr/kape/prokatarktiko_progr.pdf

     

    Περισσότερα και δήλωση συμμετοχής εδώ: http://www.cres.gr/kape/calendar/hmerides.htm?prnbr=24768&locale=el





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    http://www.tovima.gr/science/article/?aid=496280

     

    http://www.greenagenda.gr/?p=1408

     

    http://www.zougla.gr/kosmos/article/skandinavikes-mpiznes-me-skoupidia

     

    Αντιγράφω κάποια κομμάτια των άρθρων:

     

    Η Σουηδία έχει καταφέρει να μετατρέψει τα σκουπίδια σε πολύτιμο θησαυρό! Μόνο αυτή η Βορειοευρωπαϊκή χώρα έχει καταλάβει πραγματικά την αξία των σκουπιδιών. Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι προσωπική υπόθεση των νοικοκυριών, των παραγωγών και των τοπικών αρχών. Και δεν πρόκειται για καινούργια υπόθεση.

    Η καμπάνια για την ανακύκλωση έχει ξεκινήσει εδώ και δύο δεκαετίες. Κάθε χρόνο λοιπόν παράγεται από την καύση των σκουπιδιών αρκετή ενέργεια ώστε να ζεσταθούν 820 χιλιάδες σπίτια, δηλαδή να καλυφθεί το 25% του συστήματος παροχής θέρμανσης των μεγάλων αστικών κέντρων. Πέραν αυτού τα σκουπίδια ανακυκλώνονται η επαναχρησιμοποιούνται, ενώ οι επικίνδυνες ουσίες απομονώνονται και αποθηκεύονται με ασφάλεια.

     

    Οι Σουηδοί ανακυκλώνουν κατά μέσο όρο σε ποσοστό 96% τα απορρίμματα που παράγουν και αξιοποιούν τα σκουπίδια που δεν ανακυκλώνονται για την παραγωγή ενέργειας, μέσω ενός πρωτοποριακού συστήματος αποτέφρωσης που ηλεκτροδοτεί χιλιάδες νοικοκυριά.

     

    Εν κατακλείδει.....να χαμε να λέγαμε εδω στην Ελλάδα...

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.