Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ηλεκτροδότηση των Γερμανικών Σιδηροδρόμων κατά 100% από ΑΠΕ από το 2038


    Η εταιρεία καλύπτει ήδη το 57% της κατανάλωσής της από ΑΠΕ, ενώ προχώρησε σε δημοπρασία για την αγορά 500 GWh «πράσινης» ενέργειας, για ένα χρονικό διάστημα 8 ετών.

    Στην ηλεκτροδότησή της από το 2038 αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στοχεύει η εταιρεία των Γερμανικών Σιδηροδρόμων (Deutsche Bahn).

    Σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το Platts, η θυγατρική της DB Energie προκηρύσσει δημοπρασία για την αγορά 500 GWh «πράσινης» ενέργειας, καλύπτοντας ένα χρονικό διάστημα 8 ετών. Ο σχετικός διαγωνισμός για τις συμβάσεις PPA (Συμβάσεις Αγοροπωλησίας Ενέργειας) ολοκληρώνεται στις 18 Νοεμβρίου.

    Η εταιρεία καλύπτει ήδη το 57% της κατανάλωσής της από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

    «Από το 2038, η DB θα λειτουργεί με 100% πράσινη ενέργεια, καθώς αντικαθιστούμε συστηματικά τις συμβάσεις προμήθειες ρεύματος που λήγουν, με συμβόλαια ανανεώσιμης ενέργειας» είπε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της DB Energie Torsten Schein.
    Για το 2020, στοχεύει σε μερίδιο 61% των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην ετήσια κατανάλωσή της, ύψους 10 TWh, όπως δήλωσε ο κρατικός φορέας εκμετάλλευσης σιδηροδρόμων.

    Ωστόσο, η αύξηση σε 57% το 2018 από 44% το 2017 επιτεύχθηκε κυρίως με την εξασφάλιση «πράσινων πιστοποιητικών» για τον στόλο αμαξοστοιχιών μεγάλης απόστασης.

    Κατάργηση του άνθρακα

    Τα μακροπρόθεσμα συμβόλαια της DB Energy περιλαμβάνουν προμήθεια ρεύματος από πυρηνικές (9,6%) και ανθρακικές μονάδες (25%), τις οποίες η Γερμανία σκοπεύει να αποσύρει.

    Στις πηγές προμήθειας, περιλαμβάνεται ενδεικτικά μια μακροπρόθεσμη σύμβαση με το υπό κατασκευή εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής Datteln 4, ισχύος 1 GW, που θα λειτουργεί με καύσιμο άνθρακα.

    Η μοίρα μάλιστα του συγκεκριμένου εργοστασίου κρέμεται στον αέρα, καθώς η αρμόδια γερμανική επιτροπή έχει προτείνει να μην τεθούν σε λειτουργία νέες μονάδες με καύσιμο άνθρακα.

    Πάντως, η ιδιοκτήτρια εταιρεία η Uniper σχεδιάζει να ξεκινήσει το Datteln 4 το επόμενο καλοκαίρι.

    Σε κάθε περίπτωση, οι ευρωπαϊκοί σιδηρόδρομοι, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ενεργειακής μετάβασης. Ο γαλλικός σιδηροδρομικός φορέας SNCF υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία αγοράς με την εταιρία ενέργειας Voltalia, για την παροχή 200 GWh ανά έτος.

    Η σύμβαση διάρκειας 25 ετών αφορά την παραγωγή τριών φωτοβολταϊκών πάρκων με συνδυασμένη ισχύ 143 MW στη νότια Γαλλία, τα οποία θα συνδεθούν στο δίκτυο έως το 2023.


    Πηγή: http://worldenergynews.gr/index.php?id=38499



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.