Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ην. Βασίλειο: Ξεπέρασε τις 1.000 ώρες χωρίς παραγωγή ενέργειας από άνθρακα


    Οι προσπάθειες σταδιακής κατάργησης του άνθρακα στο Ηνωμένο Βασίλειο αρχίζουν να αποδίδουν αποτελέσματα, καθώς το τρέχον έτος η χώρα έχει ήδη ξεπεράσει τις 1.000 ώρες χωρίς να παράξει ενέργεια από καύση άνθρακα.

    Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το MyGridGB, ένας ανεξάρτητος ιστότοπος που παρακολουθεί τη μετάβαση της βρετανικής ενέργειας στις ανανεώσιμες πηγές, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη συμπληρώσει 1.048 αθροιστικές ώρες χωρίς παραγωγή άνθρακα το 2018, καταρρίπτοντας με ευκολία τα ρεκόρ προηγούμενων ετών. Συγκεκριμένα, το 2016 η Βρετανία συμπλήρωσε συνολικά 210 ώρες χωρίς καύση άνθρακα και το 2017 624 ώρες. Η φετινή αύξηση είναι της τάξεως του 400% και 67% αντίστοιχα από τότε, και ακόμη βρισκόμαστε μόνο στα μισά του έτους.

    Η βιομηχανία άνθρακα πίστευε ότι το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας τον περασμένο χειμώνα θα αποδείκνυε την ανάγκη για ενέργεια από άνθρακα, καθώς η πτώση θερμοκρασιών ταυτόχρονα με προβλήματα εφοδιασμού με φυσικό αέριο απείλησαν την ενεργειακή ασφάλεια. Ωστόσο, το περιστατικό ήταν μόνο μια σύντομη ανωμαλία προτού η κατάσταση επανέλθει στη νέα πραγματικότητα.

    Το 2018 χαρακτηρίζεται από αρνητικά για τον άνθρακα ρεκόρ, καθώς στα τέλη Απρίλη το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας έφτασε τις 55 συνεχόμενες ώρες χωρίς τη χρήση άνθρακα, ακολουθούμενο αμέσως από ένα νέο ρεκόρ 76 συνεχόμενων ωρών.

    Νωρίτερα τον ίδιο μήνα, προκαταρκτικά στατιστικά της κυβέρνησης έδειξαν ότι η αιολική και η ηλιακή ενέργεια αποτελούν συνδυαστικά τη δεύτερη μεγαλύτερη πηγή ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας μετά το φυσικό αέριο. Αυτό επιβεβαιώθηκε πριν από μερικές εβδομάδες, όταν το Υπουργείο Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής του Ηνωμένου Βασιλείου δημοσίευσε στοιχεία που έδειξαν ότι η ανανεώσιμη ενέργεια αντιπροσώπευε το 30% της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018, ξεπερνώντας την πυρηνική ενέργεια. 


    Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/story/1374526/in-basileio-kseperase-tis-1000-ores-xoris-paragogi-energeias-apo-anthraka



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Διαβάζοντας το κείμενο του αρχικού μηνύματος μού έκανε μεγάλη εντύπωση πώς στο καλό μπόρεσε η Αγγλία να καταφέρει τέτοιο πράγμα.

    Βέβαια η ερμηνεία μου για το "χωρίς παραγωγή ενέργειας από άνθρακα" ήταν "χωρίς παραγωγή ενέργειας από άνθρακα ή υδρογονάνθρακες", πράγμα που ήταν λάθος.

    Όταν λένε άνθρακα εννοούν μόνο κάρβουνο, και όχι οτιδήποτε παράγει CO2.

    Βέβαια κάψανε λίγο coal για παραγωγή 200 MWh GWh ηλεκτρικής ενέργειας στις 18 Jun  αλλά ας πούμε ότι δεν το είδαμε...

    Edited by CostasV
    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.