Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Η αγορά προβλέπει την εγκατάσταση 500 - 600 μεγαβάτ σε φωτοβολταϊκά έως το 2020


    Μεγάλες προοπτικές για την εγκατάσταση 500 μεγαβάτ φωτοβολταϊκών -και των δύο κατηγοριών- έως το 2020, διαβλέπουν οι αναλυτές της αγοράς, οι οποίοι εικάζουν ότι η εν λόγω ισχύς είναι μεν, επαρκής για να βγάλει τον κλάδο από το τέλμα που εισήλθε τα τελευταία χρόνια, επισημαίνουν, δε, πως εξακολουθεί να υπολείπεται των πραγματικών αναγκών σε ισχύ. Όπως τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το γεγονός ότι η "νέκρωση" του κλάδου, των τελευταία χρόνια επέφερε την αναστολή του σχεδιασμού νέων έργων, πέραν του ότι οι διαδικασίες αδειοδότησής τους παραμένουν, εν πολλοίς, σύνθετες και χρονοβόρες.

    Εκτιμάται ευρέως, όμως, πως, εντός του έτους που διανύουμε, αναμένεται να εγκριθούν έργα για την εγκατάσταση σχεδόν 200 μεγαβάτ σε φωτοβολταϊκά, από τα οποία τα 94 θα αφορούν σε μικρά και τα 100 σε μεγάλα.

    Για τους διαγωνισμούς που προγραματίζονται για το ερχόμενο έτος, εκτιμάται ότι δεν θα υπάρχουν «ώριμα», έργα που να αποφέρουν ισχύ μεγαλύτερη από συνολικώς, 200 μεγαβάτ.

    Πάντως, αν οι προβλέψεις της αγοράς επαληθευτούν, τότε, κατά την προσεχή διετία, η αγορά φωτοβολταϊκών αναμένεται να δημιουργήσει ετήσιους κύκλους εργασιών της τάξης των μεταξύ 400 με 500 εκατ. ευρώ, γεγονός που θα μπορεί να πυροδοτήσει ένα νέο γύρο κινητικότητας στον τομέα, με την ανάδειξη, μεταξύ άλλων, νέων ενδιαφερόμενων επενδυτών και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

    Να σημειωθεί ότι η ημερομηνία για τη διεξαγωγή της επόμενης ηλεκτρονικής δημοπρασίας, που θα αφορά σε εγκατάσταση νέων ΑΠΕ, έχει οριστεί η 10η Δεκεμβρίου, ενώ οι αιτήσεις θα πρέπει να έχουν κατατεθεί έως και τις 12 του επόμενου μήνα.


    Πηγή: https://www.energia.gr/article/149148/h-agora-provlepei-thn-egkatastash-500-600-megavat-se-fotovoltaika-eos-to-2020



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.