Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • ΙΕΑ: Στάσιμο έτος το 2018 για την παγκόσμια ανάπτυξη της ανανεώσιμης δυναμικότητας


    Το 2018 η παραγωγική ικανότητα δεν αυξήθηκε για πρώτη φορά από το 2001.

    Στάσιμη ήταν το 2018 η παγκόσμια ανάπτυξη της ανανεώσιμης δυναμικότητας, έπειτα σχεδόν από δύο δεκαετίες ανοδικής πορείας, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (ΙΕΑ).

    Ειδικότερα, το 2018 η παραγωγική ικανότητα δεν αυξήθηκε για πρώτη φορά από το 2001.
    Σύμφωνα με τον ΙΕΑ, αυτή η απροσδόκητη διακοπή της τάσης δημιούργησε ανησυχίες σχετικά με τη δυνατότητα επίτευξης μακροπρόθεσμων κλιματικών στόχων, καθώς οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση των παγκόσμιων εκπομπών.

    Παράλληλα, οι προσθήκες των ΑΠΕ πρέπει να να αυξηθούν κατά μέσο όρο πάνω από 300 GW ετησίως μεταξύ 2018 και 2030 για να επιτευχθούν οι στόχοι της συμφωνίας του Παρισιού, σύμφωνα με το σενάριο αειφόρου ανάπτυξης του οργανισμού.

    Από την πλευρά του, ο εκτελεστικός διευθυντής του ΙΕΑ, Fatih Birol υπογράμμισε ότι: «Ο κόσμος δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά την επέκταση των ΑΠΕ και οι κυβερνήσεις πρέπει να ενεργήσουν γρήγορα για να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Χάρη στην ταχεία μείωση του κόστους, η ανταγωνιστικότητα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας δεν συνδέεται πλέον με οικονομικά κίνητρα. Αυτό που χρειάζονται κυρίως είναι οι σταθερές πολιτικές που υποστηρίζονται από ένα μακροπρόθεσμο όραμα».

    Η Κίνα πρόσθεσε 44 GW ηλιακής φωτοβολταϊκής ενέργειας το 2018, σε σύγκριση με 53 GW το 2017. Η υδροηλεκτρική ανάπτυξη εξακολούθησε να επιβραδύνεται διατηρώντας μια τάση που παρατηρείται από το 2013.

    Οι προσθήκες δυναμικότητας στην ΕΕ, η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, παρουσίασαν ελαφρά μείωση. Η ηλιακή φωτοβολταϊκή ενέργεια αυξήθηκε σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ενώ οι ανεμογεννήτριες επιβραδύνθηκαν.

    Στις ΗΠΑ, η τρίτη μεγαλύτερη αγορά, οι προσθήκες δυναμικότητας από ανανεώσιμες πηγές αυξήθηκαν ελαφρώς το 2018, κυρίως λόγω της ταχύτερης επέκτασης του ανέμου στην ξηρά, ενώ η αύξηση της ηλιακής φωτοβολταϊκής ενέργειας ήταν επίπεδη.


    Πηγή: http://worldenergynews.gr/index.php?id=33203



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.