Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ινδία: Σχέδιο ηλεκτροδότησης 40 εκατομμυρίων νοικοκυριών


    Πάνω από 240 εκατομμύρια άτομα στην Ινδία δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρική ενέργεια, αλλά ο πρωθυπουργός της χώρας, Ναρέντρα Μόντι, ελπίζει να αλλάξει την κατάσταση με το νέο σχέδιο «Ενέργεια Για Όλους 2019».

     

    Στα πλαίσια του σχεδίου, περίπου 40 εκατομμύρια νοικοκυριά θα αποκτήσουν σύνδεση σε ηλεκτρική ενέργεια ως το 2019, με τα σπίτια χαμηλότερου εισοδήματος να αποκτούν πρόσβαση δωρεάν αλλά στη συνέχεια να πληρώνουν για την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνουν.

     

    Τα σπίτια σε αγροτικές περιοχές που δεν μπορούν να συνδεθούν εύκολα στο δίκτυο θα λάβουν πακέτα εξοπλισμού ηλιακής ενέργειας με ισχύ από 200 έως 300 βατ, καθώς και μπαταρίες, αλλά και πέντε φώτα LED, καλώδια, πρίζα και ανεμιστήρα συνεχούς ρεύματος, σύμφωνα με το Bloomberg. Επιπλέον, η κυβέρνηση θα παρέχει δωρεάν συντήρηση και επισκευή του εξοπλισμού για πέντε χρόνια.

     

    Η ιδέα βρίσκεται υπό επεξεργασία σε διάφορες μορφές εδώ και δέκα χρόνια, με στόχο την ηλεκτροδότηση των περισσότερων δυνατών χωριών, αλλά τώρα η κυβέρνηση αποφάσισε να φτάσει κάθε σπίτι. Ορισμένα νοικοκυριά στο παρελθόν δεν μπορούσαν να αντέξουν τις αρχικές χρεώσεις σύνδεσης και σύμφωνα με το νέο σχέδιο, τέτοια σπίτια θα λάβουν τις συνδέσεις δωρεάν.

     

    Η Ινδία θα χρειαστεί περίπου 28.000 επιπλέον μεγαβάτ για το σχέδιο, κυρίως από ανανεώσιμη ενέργεια, η οποία τα τελευταία τρία χρόνια διπλασιάστηκε στην ασιατική χώρα, που σύντομα θα καταστεί η πολυπληθέστερη του πλανήτη. Μάλιστα η δυναμικότητα της ηλιακής ενέργειας αυξήθηκε σχεδόν κατά πέντε φορές, σύμφωνα με τις κυβερνητικές εκτιμήσεις. Ο επίσημος στόχος της κυβέρνησης Μόντι είναι να παράγει 175 γιγαβάτ αιολικής, ηλιακής και υδροηλεκτρικής ενέργειας έως το 2022.

     

    Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/story/1282375/india-sxedio-ilektrodotisis-40-ekatommurion-noikokurion





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.