Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Μπαράζ επενδύσεων στις ΑΠΕ σε Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία


    Υψηλό παραμένει το ενδιαφέρον για ενεργειακές επενδύσεις στη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία, κυρίως στον τομέα των ΑΠΕ και της ηλιακής ενέργειας, καθώς η CONSORTIUM SOLAR POWER SINGLE MEMBER S.A. θα προχωρήσει στη δημιουργία φωτοβολταϊκών σταθμών που θα ανέρχονται συνολικά στα 284 MW.

    Πιο συγκεκριμένα, η παραπάνω εταιρία είχε καταθέσει επενδυτική πρόταση στο Enterprise Greece για τη δημιουργία φωτοβολταϊκών σταθμών σε 4 περιοχές στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. To έργο αυτό μάλιστα πήρε από το Δεκέμβριο του 2019 τη σφραγίδα της στρατηγικής επένδυσης καθώς ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ (συγκεκριμένα ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 384 εκατ. ευρώ) και δημιουργεί σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας κατά την κατασκευή και τη λειτουργία των φωτβολταϊκών σταθμών, ενώ έχει συμπεριληφθεί στον νόμο 3894/10 για επενδύσεις τύπου Fast Track.

    Σύμφωνα με πηγές του ypodomes.com η εταιρία θα δημιουργήσει 9 φωτοβολταϊκούς σταθμούς, οι οποίοι θα βρίσκονται στα Φάρσαλα (Νομός Θεσσαλίας) και στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας.

    Συγκεκριμένα τα 284 MW κατανέμονται ως εξής:

    1) 40 MW στη θέση «ΠΛΑΤΑΝΑΚΟΣ – ΣΦΑΚΑ ΚΟΛΟΒΗ», της ∆ημοτικής Ενότητας Φαρσάλων, του Δήμου Φαρσάλων, της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας

    2) 60 MW στις θέσεις «ΜΑΚΑΡΕ ΚΗΠΟΣ, ΦΤΕΛΙΑ, ΞΥΛΟΓΕΦΥΡΑ, ΒΑΘΥΡΕΜΑ, ΒΑΘΥΡΕΜΑ 2, ΜΠΟΥΓΑΖΙΚΑΛΕΜΕΪΚΑ, ΜΠΟΥΓΑΖΙ 2, ΤΡΑΓΑΝΟΣ, ΚΟΤΡΩΝΗ», της ∆ημοτικής Ενότητας Ομβριακής, και στις θέσεις «ΜΑΤΙ, ΝΤΑΜΑΡΙ, ΚΛΑΡΙΑ» της δημοτικής Ενότητας Δομοκού, του Δήμου Δομοκού, της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας

    3) 100 MW στις θέσεις «ΑΚΝΑΣ – ΑΣΠΡΟΒΡΥΣΗ – ΚΑΡΑΒΛΟΡΑΧΗ – ΑΠΟΣΤΟΛΑΡΑ ΠΕΤΡΟΜΑΓΟΥΛΑ – ΑΠΟΣΤΟΛΑΡΑ ΠΕΤΡΟΜΑΓΟΥΛΑ 2», της ∆ημοτικής Ενότητας ∆ομοκού, του ∆ήμου ∆ομοκού, της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας

    4) 84 MW στις θέσεις «ΑΛΑΜΑΝΑ ΒΑΜΠΑ – ΑΛΑΜΑΝΑ ΠΟΤΑΜΑΚΙΑ – ΑΛΑΜΑΝΑ 2», της δημοτικής Ενότητας Λαμιέων, του ∆ήμου Λαμιέων, της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία CONSORTIUM SOLAR POWER SINGLE MEMBER S.A. υπάγεται στο βρετανικό κολοσσό Solar Century Holdings Limited, η οποία, όπως γράψαμε και σε προηγούμενο άρθρο μας, έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για 3 Περιφέρειες με έργα ηλιακής ενέργειας (κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκών) που ξεπερνούν τα 750 ΜW. Η εταιρία έχει καταθέσει τις προτάσεις της πρόσφατα (19 Οκτωβρίου) στο Enterprise Greece ώστε να λάβουν και αυτές τη σφραγίδα της στρατηγική επένδυσης. Συνολικά το ύψος της επένδυσης ανέρχεται στα 420 εκατ. ευρώ και μαζί με τα φωτοβολταϊκά που έχουν ήδη εγκριθεί μιλάμε για εγκατεστημένη ισχύ που ξεπερνά το 1 GW και επενδύσεις ύψους τουλάχιστον 800 εκατ. ευρώ.

    Ο κολοσσός που θέλει να επενδύσει στην ηλιακή ενέργεια στην Ελλάδα
    Η Solar Century αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος μέσω ηλιακής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο και μετράει τουλάχιστον 20 χρόνια ζωής, ενώ από τις αρχές του τρέχοντος μήνα (2 Νοεμβρίου) ανήκει πλέον στη νορβηγική Statkraft. Ο κύκλος των ετησίων εσόδων της το 2019 ανερχόταν σε 100 εκατ. λίρες, ενώ δραστηριοποιείται στην Κεντρική και Δυτική Ευρώπη, την Αφρική καθώς και τη Λατινική Αμερική. Μάλιστα έχει προχωρήσει σε συνεργασία με την ECOSolar που έχει βάση τον Παναμά και έχει εξαγοράσει το Divisa Project το οποίο υπολογίζεται περί τα 400 ΜW.

    Συνολικά το ενεργειακό χαρτοφυλάκιο της υπολογίζεται στα 6 GW με τις επενδύσεις της να ξεπερνούν τα 3.5 δις δολάρια ενώ τα 1.3 GW εξ αυτών παράγονται από ηλιακή ενέργεια. Η εταιρία παράγει 6 δις. kwh και έχει «γλιτώσει» το περιβάλλον από 1.7 εκατ. τόνους διοξειδίου του άνθρακα.


    Πηγή: https://ypodomes.com/mparaz-ependyseon-stis-ape-se-sterea-ellada-kai-thessalia/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.