Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Οι ΑΠΕ στηρίζουν το σύστημα στην κακοκαιρία με ποσοστό 40,32% στο ενεργειακό μείγμα


    Για σήμερα η εκτίμηση του χρηματιστηρίου ενέργειας αναφέρει πως το 40,32% του ενεργειακού μείγματος θα αποτελείται από ΑΠΕ, το φυσικό αέριο θα αποτελεί το 21,07% και ο λιγνίτης το 18,64%.

    Με το ενεργειακό σύστημα της χώρας να δοκιμάζεται εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών οι ΑΠΕ αποδεικνύονται ο στυλοβάτης του συστήματος καθώς αντιπροσώπευαν σχεδόν την πλειοψηφία του ενεργειακού μείγματος της χώρας 46% (στις 18:00 6/2) με το φυσικό αέριο να ακολουθεί με ποσοστό 26%, ενώ ο λιγνίτης το 20%. Η συνολική ζήτηση μάλιστα χθες σύμφωνα με στοιχεία του ΑΔΜΗΕ άγγιξε τις 8.378MW στη 13:00 το μεσημέρι για να πέσει στις 18:00 στις 6.949MW.

    Για σήμερα η εκτίμηση του χρηματιστηρίου ενέργειας αναφέρει πως το 40,32% του ενεργειακού μείγματος θα αποτελείται από ΑΠΕ, το φυσικό αέριο θα αποτελεί το 21,07% και ο λιγνίτης το 18,64%.

    Την ίδια ώρα τα αποθέματα του φυσικού αερίου στην Ε.Ε. παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Σύμφωνα με στοιχεία της Gas Infrastructure Europe (GIE), τα αποθεματικά της Ισπανίας υστερούν σε σχέση με τη συνολική χωρητικότητα αποθήκευσης άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Είναι υψηλότερα στην Ισπανία απ’ ό,τι στη Ρουμανία και τη Λετονία και την Πορτογαλία, τη Δανία, την Κροατία, τη Βουλγαρία και το Βέλγιο, όπου η χωρητικότητα αποθήκευσης δεν υπερβαίνει τις 10 TWh. Όμως η Ισπανία βρίσκεται πίσω από τη Γερμανία (244,2 TWh), την Ιταλία (193,4), την Ολλανδία (138,9) και τη Γαλλία (11,6).


    Πηγή: https://www.ienergeia.gr/ananeosimes-piges-energeias/22564/oi-ape-stirizoun-to-systima-stin-kakokairia



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.