Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ρεκόρ παραγωγής ενέργειας από Φ/Β στην Ευρώπη λόγω μειωμένης ρύπανσης


    Η πανδημία του κορωνοϊού οδήγησε σε κοινωνική απόσταση και αρκετές χώρες σε καραντίνα, μειώνοντας προσωρινά τη ρύπανση της ατμόσφαιρας με αποτέλεσμα να βλέπουμε μεγάλες πόλεις με καθαρούς ουρανούς. Η απουσία ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε συνδυασμό με παρατεταμένη ηλιοφάνεια οδήγησε την Ευρώπη σε ρεκόρ παραγωγής ενέργειας από φωτοβολταϊκά πάνελ.

    Στο Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφηκαν 9.68 gigawatts στις 20 Απριλίου, σχεδόν το 1/3 της ζήτησης σε ολόκληρη τη χώρα. Η Γερμανία παρήγαγε την ίδια μέρα 32.23 gigawatts, ενώ η Ισπανία παρήγαγε 6.34 gigawatts.

    Bavaria_solar-panels_web.jpg

    Πέρα από τις ιδανικές ατμοσφαιρικές συνθήκες, σημαντικό ρόλο παίζει και η εποχή. Η άνοιξη προσφέρει ιδανικές θερμοκρασίες για την απόδοση των φωτοβολταϊκών, τα οποία αποδίδουν καλύτερα σε χαμηλές θερμοκρασίες. Η ετήσια εγκατάσταση ηλιακών πάνελ έχει διπλασιαστεί στη Γηραιά Ήπειρο σε σχέση με την τελευταία χρονιά. Η Ισπανία πρόσφερε στο ευρωπαϊκό δίκτυο επιπλέον 4.7 gigawatts, η Γερμανία 4 gigawatts και η Ολλανδία 2.5 gigawatts. Συνολικά, μέχρι το τέλος του 2019, η Ευρώπη είχε δυνατότητα παραγωγής 131.9 GW συνολικά, 14% παραπάνω από την προηγούμενη χρονιά.

    Screenshot_2019-12-10_at_16.35.08_750_57

    Για την Ελλάδα, το 2018 η συνολική παραγωγή ήταν 2.7 GW, ενώ μέχρι το 2023 αναμένεται ετήσια ανάπτυξη 11% που θα φτάσει το σύνολο των 4.5 GW.


    Πηγή: https://unboxholics.com/news/tech/74818-rekor-paragogis-energeias-apo-iliaka-panel-stin-evropi



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.