Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Στην τελική ευθεία η τηλεθέρμανση στις Φέρες με χρηματοδότηση από τα ανταποδοτικά του TAP


    Στην τελική ευθεία μπαίνει η υλοποίηση του έργου της Τηλεθέρμανσης Φερών του Δήμου Αλεξανδρούπολης, έργο το οποίο εξασφαλίσθηκε από ανταποδοτικά οφέλη από την διέλευση του αγωγού TAP Φ.Α.

     

    Το έργο είναι προϋπολογισμού περίπου 30 εκ ευρώ για ολοκληρωμένα δίκτυα ,ενώ περίπου 6 εκ ευρώ θα πληρώσει ο TAP Φ.Α. για τις υποδομές ώστε να προσφέρει ζεστό νερό στο Δημοτικό Διαμέρισμα Φερών.

     

    Η Μελέτη Σκοπιμότητας -Βιωσιμότητας και μελλοντική κατασκευή του έργου Τηλεθέρμανσής Φερών ώστε να αξιοποιηθεί η απορριπτόμενη θερμική ενέργεια του σταθμού συμπίεσης φυσικού αερίου Κήπων του αγωγού ΤΑΡ στην περιοχή των Φερών για την ανάπτυξη συστήματος τηλεθέρμανσης για την πόλη των Φερών και πέντε (5) Οικισμών µε παράλληλη ανάπτυξη αξιοποίησης θερμικών μονάδων, αναμένεται να κατατεθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης.

     

    Σύμφωνα με την Μελέτη Σκοπιμότητας Βιωσιμότητας του έργου η τροφοδότηση της πόλης των Φερών και πέντε (5) Οικισμών, θα γίνει από τις εγκαταστάσεις του σταθμού συμπίεσης φυσικού αερίου Κήπων του αγωγού ΤΑΡ.

     

    Στην περιοχή του σταθμού θα προβλεφθούν οι κατάλληλες εγκαταστάσεις παραλαβής και μεταφοράς της θερμικής ενέργειας µε την τηλεθέρμανση, ενώ θα κατασκευαστεί αγωγός μεταφοράς (προσαγωγή και επιστροφή), συμπεριλαμβανομένων και των απαραίτητων διατάξεων αντλιών κυκλοφορίας και λοιπών υποστηρικτικών διατάξεων.

     

    Ο αγωγός θα διέλθει κατά κανόνα από υφιστάμενους αγροτικούς δρόμους της περιοχής. Η εγκατάσταση τηλεθέρμανσης που εξετάζεται σχεδιάζεται να τροφοδοτήσει την Πόλη και τους οικισμούς µε θερμότητα για θέρμανση χώρων και παρασκευή θερμού νερού χρήσης, ενώ θα ακολουθήσουν στο μέλλον και οι υποδομές για τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα.

     

    Πηγή: http://energypress.gr/news/stin-teliki-eytheia-i-tilethermansi-stis-feres-me-hrimatodotisi-apo-ta-antapodotika-toy-tap





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.