Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Τα φωτοβολταϊκά καθ' οδόν για να ξεπεράσουν τα αιολικά ως η μεγαλύτερη ΑΠΕ στην Ελλάδα


    Στα 9.300 μεγαβάτ αυξήθηκε το φετινό Μάιο η εγκατεστημένη ισχύς των ΑΠΕ στη χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΑΠΕΕΠ, από 8.500 μεγαβάτ στις αρχές του έτους.

    Εξ αυτών, 4.294 μεγαβάτ είναι αιολικά, 4.173 μεγαβάτ φωτοβολταϊκά, 371 μεγαβάτ είναι φωτοβολταϊκά σε στέγες, 246 μεγαβάτ είναι μικρά υδροηλεκτρικά, 99 μεγαβάτ βιοαέριο-βιομάζα και 118 μεγαβάτ ΣΗΘΥΑ.

    Εντός του Μαΐου εγκαταστάθηκαν 207,4 MW νέων ΑΠΕ και η κατανομή της νέας διείσδυσης είναι 153,2 MW για τα Φ/Β, 51,8 ΜW για τα Αιολικά, 0,7 MW για τη Βιομάζα και 1,7 MW για τους ΜΥΗΣ. Η υπόθεση διείσδυσης για το 2022 του ΔΑΠΕΕΠ προβλέπει εγκαταστάσεις ΑΠΕ 1.900 MW και η κατανομή της διείσδυσης είναι 910 MW για τα Αιολικά, 950 MW για τα Φωτοβολταϊκά, 10 MW για τα ΜΥΗΣ, 15 MW για τη Βιομάζα και 15 MW για τα ΣΗΘΥΑ.

    Δεδομένης της συνεχιζόμενης πορείας των εγκαταστάσεων φωτοβολταϊκών στη χώρα και της επιβράδυνσης που σημείωσαν κατά το α' εξάμηνο οι αντίστοιχες των αιολικών, θεωρείται πιθανό εντός του β' εξαμήνου η συνολική ισχύς των πρώτων να ξεπεράσουν για πρώτη φορά των δεύτερων.

    Πάντως, σύμφωνα με την ΕΛΕΤΑΕΝ, κατά το τέλος του Ιουνίου 2022 ήταν υπό κατασκευή πάνω από 650 MW νέων αιολικών πάρκων, η πλειοψηφία των οποίων αναμένεται να συνδεθεί στο δίκτυο εντός των επόμενων 12 μηνών.


    Πηγή: https://energypress.gr/news/ta-fotovoltaika-kath-odon-gia-na-xeperasoyn-ta-aiolika-os-i-megalyteri-ape-stin-ellada-ti



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.