Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Το Μάρτιο του 2015 θα ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις στον Πρίνο για την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου


    Το Μάρτιο του 2015 θα ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις στον Πρίνο για την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου στα 5000 βαρέλια ημερησίως, από 2000 που είναι σήμερα, στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος ύψους 200 εκατ. δολαρίων που έχει ανακοινωθεί.

     

    Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean, που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα της περιοχής, Μαθιός Ρήγας, με δηλώσεις του στο Reuters. Ο κ. Ρήγας ανέφερε ακόμη ότι η πτώση της τιμής του πετρελαίου κατά 40% από τον περασμένο Ιούνιο θέτει την εκμετάλλευση σε κίνδυνο αν δεν γίνουν επενδύσεις καθώς με το σημερινό επίπεδο παραγωγής τα κέρδη μηδενίζονται όταν η διεθνής τιμή βρίσκεται στα 70 δολάρια το βαρέλι. «Αν η παραγωγή και η διεθνής τιμή παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα η εκμετάλλευση δεν είναι βιώσιμη. Συνεπώς χρειάζονται νέες γεωτρήσεις», ανέφερε ο κ. Ρήγας.

     

    Ο κ.Ρήγας εξέφρασε επίσης την ελπίδα για νέες ανακαλύψεις στην περιοχή των Ιωαννίνων, όπου η Energean κέρδισε το διαγωνισμό για τις έρευνες ενώ εμφανίστηκε σκεπτικός για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό που αφορά τις έρευνες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης, λόγω της πτώσης των διεθνών τιμών του πετρελαίου και της πολιτικής αβεβαιότητας.

     

    Πηγή: http://web.tee.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-2015-%CE%B8%CE%B1-%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%84/





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Θα ήθελα κάποια στιγμή κάποιος από την εκάστοτε κυβέρνηση να μας πληροφορίσει εαν και πόσο κερδίζει ο ελληνικός λαός από αυτή την ''επένδυση''. Επίσης να μας πληροφορίσει πως γίνεται μια χώρα με δικά της κοιτάσματα σε εν ενεργεία εκμετάλευση να μην έχει κάποιο όφελος όσον αφορά τις τιμές λιανικής και να ακολουθά πάντα τις διεθνείς τιμές που ισχύουν και για χώρες μη παραγωγούς.

    Link to comment
    Share on other sites

    teris83 τι πάει να πει "εάν και πόσο κερδίζει";

    Στα έργα και τις συντηρήσεις που γίνονται κάτω δε μας αφήνουν να απλώσουμε ούτε το μικρό μας δαχτυλάκι, εμείς δηλαδή στη Βόρεια Ελλάδα τι θα κάνουμε κλέφτες θα γίνουμε;!

    • Upvote 1
    • Downvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    ενοώ κατα πόσο το ελληνικό δημόσιο κερδίζει από την εκμετάλευση των πόρων του (σε αυτή την περίπτωση των ενεργειακών). Οσον αφορά για την φόρα που έχουν πάρει με το ξεπούλημα των πάντων, χωρίς να λάβουν το απαραίτητο αντιτιμο.

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.