Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Φωτοβολταϊκά: Οι νέες ρυθμίσεις για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο


    Ρυθμίσεις που διευρύνουν τις δυνατότητες της αυτοπαραγωγής «πράσινης» ενέργειας προωθεί η κυβέρνηση. Το νομοσχέδιο για τη χρήση και παραγωγή ρεύματος από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), το οποίο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση έως τις 27 Φεβρουαρίου, επιχειρεί τον εκσυγχρονισμό της εθνικής νομοθεσίας για την «πράσινη ενέργεια» και την εναρμόνισή της με τις κοινοτικές οδηγίες για την προώθηση της χρήσης ενέργειας από ΑΠΕ.

    Ο «Οικονομικός Ταχυδρόμος», με τη βοήθεια του σύμβουλου του Συνδέσμου Εταιριών Φωτοβολταϊκών κ. Στέλιου Ψωμά, επιχειρεί να αποκωδικοποιήσει τη νέα νομοθετική πρωτοβουλία, διερευνώντας τις προοπτικές που ανοίγονται για αυτοπαραγωγή ρεύματος στα νοικοκυριά, στις επιχειρήσεις και στους αγρότες. Ειδικότερα, αποσαφηνίζεται ποιοι μπορούν να κάνουν ενεργειακό συμψηφισμό (net metering), εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό (virtual net metering) και αυτοκατανάλωση με πώληση της πλεονάζουσας ενέργειας.

    Να σημειωθεί ότι το net metering είναι ο συμψηφισμός παραγόμενης‐καταναλισκόμενης ενέργειας και επιτρέπει στον καταναλωτή να καλύψει μέρος της ενέργειας που καταναλώνει, δίνοντάς του παράλληλα τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το ηλεκτρικό δίκτυο για έμμεση αποθήκευση της πράσινης ενέργειας που παράγει με το φωτοβολταϊκό σύστημα που έχει εγκαταστήσει. Στο virtual net metering ο συμψηφισμός της παραγόμενης με την καταναλισκόμενη ενέργεια γίνεται χωρίς να υφίσταται ο περιορισμός η εγκατάσταση παραγωγής να βρίσκεται στον ίδιο (ή όμορο) χώρο με την εγκατάσταση κατανάλωσης και να συνδέεται ηλεκτρικά με αυτή.

    http://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/02/17_02_ot_pinakes1.png http://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/02/17_02_ot_pinakes2.png http://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/02/17_02_ot_pinakes3.png http://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/02/17_02_ot_pinakes1.png http://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/02/17_02_ot_pinakes5-1.png


    Πηγή: https://www.ot.gr/2023/02/18/green/ape/fotovoltaika-oi-nees-rythmiseis-gia-noikokyria-epixeiriseis-kai-agrotes-pinakes/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.