Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • PwC: 7πλάσιοι ρυθμοί απανθρακοποίησης για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης - Αναλυτικό διάγραμμα


    Το 69% της αύξησης της ενεργειακής ζήτησης το 2018 καλύφθηκε από τα ορυκτά καύσιμα.
     
    Επτά φορές μεγαλύτερος πρέπει να είναι ο ρυθμός μείωσης των εκπομπών CO2 όλων των χωρών παγκοσμίως, για να περιοριστεί η υπερθέρμανση του πλανήτη στους 1,5 βαθμoύς Κελσίου, σύμφωνα με νέα έκθεση της PwC.

    Όπως αναμεταδίδει το Euractiv, η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έχει επιβραδυνθεί στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2011.
    Η επίτευξη του ορίου των 2 βαθμών Κελσίου, όπως ορίζει άλλωστε η Συμφωνία του Παρισιού το 2015, θα απαιτήσει από την παγκόσμια οικονομία να μειώσει την έντασή της κατά 7,5% ετησίως έως το 2100.

    Μάλιστα, για να περιοριστεί η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη σε 1,5 ° C, η οποία ζητήθηκε από την ειδική έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την αλλαγή του κλίματος (IPCC) - τα ποσοστά απαλλαγής από τον άνθρακα πρέπει να φθάσουν το 11,3% ετησίως. Αυτό είναι επτά φορές μεγαλύτερο από το τρέχον ποσοστό, το οποίο έχει επιβραδυνθεί στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2011.

    Από τα ορυκτά καύσιμα το 69% της ενεργειακής ζήτησης το 2018

    Παράλληλα, οι συνολικές εκπομπές αυξήθηκαν κατά 2% το 2018, λόγω της αύξησης της ζήτησης ενέργειας κατά 2,9%.
    Η έκθεση προειδοποιεί ότι τα υψηλά θερμότητας και ψύχους, είναι οι αιτίες αυτής της ζήτησης.
    Συνολικά, το 69% της αύξησης της ενεργειακής ζήτησης καλύφθηκε από την παραγωγή ορυκτών καυσίμων.

    «Καμπανάκι»

    «Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι η πρόοδος στο κλίμα είναι στάσιμη. Υπάρχει τεράστιο χάσμα μεταξύ της ρητορικής της «κλιματικής έκτακτης ανάγκης» και της πραγματικότητας που αφορά τις ανεπαρκείς πολιτικές απαντήσεις στο εν λόγω θέμα» τόνισε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της κλιματικής αλλαγής της PwC UK και συγγραφέας του LCEI, Jonathan Grant.
    Η μελέτη επισημαίνει την ανάγκη των εθνών της G20 να δραστηριοποιηθούν στην απανθρακοποίηση, με την Γερμανία να σημειώνει ποσοστό απαλλαγής από τον άνθρακα της τάξεως του 6,5% το 2018.
    Όσον αφορά το Ηνωμένο Βασίλειο, η πρόοδος έχει υποχωρήσει ελαφρώς. Μέσα σε μια δεκαετία έχει μειώσει την ένταση του άνθρακα κατά 35%, αλλά βραδύτερη πρόοδος θέτει σε κίνδυνο τους μελλοντικούς προϋπολογισμούς για τον άνθρακα.

    437


    Έξυπνες πολιτικές

    Το 2018, η αύξηση της ανανεώσιμης ενέργειας έφθασε το 7,2%, το υψηλότερο από το 2010, αλλά εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 12% του ενεργειακού συστήματος.
    Ο ηγέτης της PwC του Ηνωμένου Βασιλείου για την κλιματική αλλαγή, και η συνεργάτιδα Dr Celine Herweijer, δήλωσαν πως: «Τα τελευταία αποτελέσματα πρέπει να μας αφυπνίσουν όλους. Η προσπάθεια για μια καινούργια σελίδα πρέπει να εντατικοποιηθεί ακόμη περισσότερο. Η νέα τεχνολογία αποτελεί σημαντικό εργαλείο στα χέρια μας. Χρειαζόμαστε όμως μια φιλόδοξη πολιτική για να προωθήσουμε αυτήν την αλλαγή και τις επενδύσεις».

    Η αντίστροφη πορεία

    Το περασμένο έτος η παγκόσμια μη κερδοσκοπική εταιρεία διαφάνειας για το Κλίμα, ανέφερε πως το 82% της ενέργειας των μελών της G20 κατά τα τελευταία 10 χρόνια δημιουργήθηκε με τη χρήση άνθρακα, πετρελαίου ή φυσικού αερίου. Η έκθεση διαπίστωσε ότι τα έθνη της G20 αύξησαν συλλογικά τις επιδοτήσεις για ορυκτά καύσιμα από τα 75 δισεκατομμύρια έως τα 147 δισεκατομμύρια δολάρια μεταξύ του 2007 και του 2016, παρά τις υποσχέσεις για τη σταδιακή κατάργησή τους πριν από μια δεκαετία.
    Σύμφωνα τέλος, με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, Κίνα και Ινδία δίνουν τις μεγαλύτερες επιδοτήσεις στον άνθρακα. Παρά την ανάγκη για επείγουσα μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, τα κράτη-μέλη της G20 έχουν σχεδόν τριπλασιάσει τις επιδοτήσεις τους στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα τα τελευταία χρόνια.

    www.worldenergynews.gr

    Πηγή: http://worldenergynews.gr/index.php?id=37679



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.