Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • TAP: Κλειδώνει την αγορά για τα 23 μεγάλα οικόπεδα όπου θα εγκατασταθούν τα βαλβιδοστάσια


    Μέχρι το τέλος του έτους η εταιρεία του TAP αναμένεται να έχει εξασφαλίσει το σύνολο των απαιτούμενων αδειών, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και η απόκτηση των 23 οικοπέδων όπου θα κατασκευαστούν τα βαλβιδοστάσια και οι άλλες επίγειες εγκαταστάσεις στη Βόρεια Ελλάδα.

     

    Κύκλοι της εταιρείας αναφέρουν στο "Energypress" πως βρισκόμαστε στην τελική ευθεία πριν από την έναρξη κατασκευής του έργου, που θα ξεκινήσει το 2016, με στόχο σε 3,5 χρόνια από τότε να έχει ολοκληρωθεί, προκειμένου μέσα στο 2020 να ξεκινήσει και η λειτουργία του αγωγού.

     

    Σε αυτή τη φάση βρίσκεται σε εξέλιξη η εφαρμογή του πρώτου σκέλους του σχεδίου καταβολής αποζημιώσεων, αυτήν που αφορά τη μόνιμα δεσμευμένη γη για σταθμούς συμπίεσης, βαλβιδοστάσια ή άλλες επίγειες εγκαταστάσεις. Διότι γη, αγοράζει η εταιρεία του ΤΑP μόνο για υποδομές. Όλες οι άλλες εκτάσεις γης που απαιτούνται για την κατασκευή του αγωγού είτε θα ενοικιαστούν είτε θα υπαχθούν σε καθεστώς δουλείας.

     

    Το τελευταίο λοιπόν διάστημα, η εταιρεία του TAP «κλείνει» συμβόλαια για την αγορά των 23 οικοπέδων όπου θα εγκατασταθούν τα βαλβιδοστάσια κατά μήκος της διαδρομής των 550 χιλιομέτρων καθ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

     

    Θυμίζουμε ότι στα τέλη του προηγούμενου έτους, η εταιρεία είχε ανακοινώσει τη διαδικασία και τις βασικές αρχές που θα εφαρμόζονται για τον υπολογισμό των αποζημιώσεων, οι οποίες προβλέπουν και τη δυνατότητα υποβολής αναφορών σε περίπτωση που υπάρχουν διαφωνίες.

     

    Στην προκειμένη περίπτωση, η αποζημίωση θα αφορά στην αξία αντικατάστασης για τη γη, στην αξία αντικατάστασης για κάθε κτίσμα ή επικείμενο επί του γεωτεμαχίου και στην αντικατάσταση για κάθε υφιστάμενη ετήσια ή πολυετή καλλιέργεια.

     

    Στην περίπτωση της προσωρινής πρόσβασης στη γη, ο TAP θα ενοικιάσει τη γη κατά τη διάρκεια κατασκευής του αγωγού και μετά το πέρας των εργασιών θα την επιστρέψει στην αρχική της κατάσταση.

     

    Θυμίζουμε ότι ο TAP θα ενοικιάσει τη γη για διάστημα περίπου δύο ετών. Αφού την επαναφέρει στην αρχική της κατάσταση θα την επιστρέψει στους ιδιοκτήτες της, οι οποίοι θα μπορούν να συνεχίσουν την καλλιέργεια χωρίς περιορισμούς. Η αποζημίωση, στην προκειμένη περίπτωση, θα λάβει υπόψη της την τιμή μίσθωσης, που θα ισοσταθμίζει την απώλεια της γεωργικής παραγωγής κατά τη διάρκεια της κατασκευής. Θα υπολογιστεί βάσει του αναμενόμενου ετήσιου γεωργικού εισοδήματος στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή για μια τυπική εναλλαγή καλλιέργειας, πολλαπλασιαζόμενου επί δύο χρόνια. Προβλέπεται, επίσης, αποζημίωση στην αξία αντικατάστασης για κάθε υφιστάμενη ετήσια ή πολυετή καλλιέργεια.

     

    Στην περίπτωση προσωρινής πρόσβασης στη γη με επακόλουθη υπαγωγή σε καθεστώς δουλείας, προβλέπονται περιορισμοί στη χρήση γης μετά το πέρας των εργασιών κατασκευής, βάσει συμφωνίας που θα υπογραφεί με την κοινοπραξία.

     

    Πηγή: http://energypress.gr/news/tap-kleidonei-tin-agora-gia-ta-23-megala-oikopeda-opoy-tha-egkatastathoyn-ta-valvidostasia





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.