Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • «Μήλον της έριδος» το Πόρτο Καρράς


    Ο επενδυτικός όμιλος Hines, το fund Oaktree που έχει συνάψει συμμαχία με την Σάνη Α.Ε. αλλά και 2-3 μεγάλοι τουριστικοί όμιλοι του εξωτερικού είναι σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των ενδιαφερόμενων αγοραστών του Πόρτο Καρράς, εφόσον ο επιχειρηματίας Κ. Στέγγος αποφασίσει τελικά να πουλήσει.

     

    Αν και την Παρασκευή η Τεχνική Ολυμπιακή επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ξένους «παίκτες» για ένα deal που θα είναι από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα, εφόσον πραγματοποιηθεί, γνώστες της αγοράς επισημαίνουν ότι και στο παρελθόν έχουν υπάρξει ανάλογες προσπάθειες.

     

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο όμιλος που διαχειρίζεται το Πόρτο Καρράς διαπραγματεύεται και την πώληση της δυνατότητας να κτιστούν πολυτελείς κατοικίες στην περιοχή και βεβαίως την εντυπωσιακή μαρίνα και την άδεια για το καζίνο, που καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστικό το πακέτο. Μάλιστα κάποιοι ρίχνουν στο τραπέζι και ποσά της τάξης των 500 εκατ. ευρώ και πάνω για το εν λόγω συγκρότημα. Βεβαίως, η ακίνητη περιουσία του Πόρτο Καρράς εκτιμήθηκε από την Πειραιώς Real Estate στα 380 εκατ. ευρώ στα τέλη του 2013.

     

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τεχνικής Ολυμπιακής αναφέρονται τα εξής: «Η Διοίκηση του Ομίλου προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και, με γνώμονα τη διασφάλιση του συμφέροντος των εταιριών του ομίλου, εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση τoυ ξενοδοχειακού συγκροτήματος Πόρτο Καρράς. Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία επιβεβαιώνει ότι διενεργούνται συνομιλίες με περισσότερους φορείς που δραστηριοποιούνται στη σχετική αγορά, μεταξύ των οποίων και με το επενδυτικό κεφάλαιο ακινήτων Hines, και εξετάζονται περισσότερα ενδεχόμενα. Εφόσον υπάρξουν περαιτέρω εξελίξεις, η εταιρία θα ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό.

     

    Σε ότι αφορά την Hines, είναι πράγματι στους ενδιαφερόμενους και πρέπει να τονιστεί ότι πριν μερικούς μήνες είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για επενδύσεις της τάξης των 500 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα.

     

    Η Hines είναι από τους μεγαλύτερους διεθνώς επενδυτές ακινήτων με παρουσία σε παραπάνω από 115 πόλεις ανά τον κόσμο, διατηρώντας επαφές με πολλούς διεθνείς χρηματοοικονομικούς οίκους. Ο όμιλος, που ιδρύθηκε το 1957 από τον Gerald D. Hines, έχει την έδρα του στο Χιούστον κι έχει προχωρήσει σε επενδύσεις της τάξεως των 25,2 δισ. δολαρίων, ενώ ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, ειδικά για την Ευρώπη έχει εστιάσει σε μεγάλο βαθμό στις επενδύσεις στον κλάδο των logistics λόγω της ραγδαίας ανόδου του ηλεκτρονικού εμπορίου, που απαιτεί μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους για τους πολυεθνικούς του παγκόσμιου retail. Στην Ευρώπη τα περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση από τη Hines ξεπερνούν τα 8,5 δισ. δολάρια, με επενδύσεις σε μεγάλα οικιστικά έργα στο Βερολίνο και το Μιλάνο, πύργους γραφείων στο Παρίσι και το Λονδίνο, εμπορικούς και αποθηκευτικούς χώρους στη Βαρσοβία και τη Μόσχα.

     

    Πηγή: http://www.ered.gr/content/%C2%ABMilon_tis_eridos%C2%BB__to_Porto_Karras/#.U7EP7fl_tc8





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.