Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • «Παγώνουν» έργα $260 δισ. στο Κατάρ μετά το σκάνδαλο της FIFA;


    Με «φόντο» το σκάνδαλο για μίζες, απάτες και ξέπλυμα χρήματος στη FIFA που είδε το φως της δημοσιότητας εδώ και λίγες εβδομάδες «παλεύουν» να κρατηθούν οι περισσότερες μετοχές του χρηματιστηρίου του Κατάρ το οποίο φέρεται να πήρε τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου για το 2022 με «πλάγιο τρόπο».

     

    Οι μετοχές εταιρειών που εμπλέκονται σε αναπτυξιακά έργα έχουν σημειώσει τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων δυο μηνών και συνεχίζουν να κατρακυλούν καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για το μέλλον των έργων υποδομών, αλλά και real estate που βρίσκονται σε εξέλιξη εφόσον δεν πραγματοποιηθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

     

    Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα το Κατάρ δαπανά πάνω από $200 (έως $260 δισ.) για αναπτυξιακά έργα. Τα έργα στον τομέα των ακινήτων αφορούν στην ανέγερση νέων ξενοδοχείων, αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά και εμπορικών κέντρων, ενώ στον τομέα των υποδομών γίνονται νέοι αυτοκινητόδρομοι και δημόσια συστήματα μεταφορών.

     

    Μάλιστα, σε πρόσφατο άρθρο του το ABC αναφέρεται εκτενώς στις συνθήκες "καταναγκαστικής εργασίας" όπως τις αποκαλεί στις οποίες εργάζονται χλιάδες εργάτες σαν "σκλάβοι" ακόμη κι αν το Κατάρ είναι η πλουσιότερη κατα κεφαλήν χώρα του κόσμου. Τα ίδια δημοσιεύματα κάνουν λόγο για απάνθρωπες συνθήκες εργασίας στις οικοδομές καθώς οι εργάτες (πολλοί εκ των οποίων είναι Ινδοί) εργάζονται καθημερινά 10 με 13 ώρες σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 45 έως 48 βαθμούς Κελισίου. Οι ίδιοι, συνεχίζουν τα δημοσιεύματα, στεγάζονται σε ξενώνες όπου φιλοξενούν έως και 300 άτομα.

     

    Παρ' όλα αυτά, όμως, κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει στο επόμενο διάστημα με όλα αυτά τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη εφόσον δεν πραγματοποιηθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στο Κατάρ.

     

    Πηγή: http://www.ered.gr/el/content/%C2%ABPagonoun%C2%BB_erga_260_dis_sto_Katar_meta_to_skandalo_tis_FIFA_/#.VXBHU8-8PGc





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Τους καταριανούς και λοιπούς που θέλουν να πλουτίσουν από αυτήν τη "διοργάνωση" δεν τους λυπάμαι καθόλου, αλλά αυτοί που μάλλον θα φάνε τη φόλα είναι οι μηχανικοί και οι εργάτες που ξενιτεύτηκαν για να δουλέχουν εκεί.

    Link to comment
    Share on other sites

    Όποιος νομίζει οτι τα έργα στο Κατάρ γίνονται για το τόπι κάνει μεγάλος λάθος... Για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο γίνονται τα έργα. Τα έργα για το μουντιάλ είναι ένα 10-15% (υπολογίζω). Οπότε, ότι και να γίνει με την διοργάνωση τα μεγάλα έργα στο Κατάρ δεν θα σταματήσουν. Μιλάμε για μετρό (Red, Green Gold, Blue line), αυτοκινητόδρομους (περί τα 25 έργα που τρέχουν ταυτόχρονα), σιδηροδρομική σύνδεση με Σ. Αραβία (Qatar Rail), λιμενικά (Hamad New Port), επέκταση του αεροδρομίου (New Doha International Airport), έργα υποδομών (Local Roads and Drainage), κτιριακά (για να μένουν όσοι εργάζονται στο Κατάρ), και τα λοιπά.

     

    Απο το μουντιάλ οι Καταριανοί δεν θα βγάλουν λεφτά, μέσα θα μπούνε, το κάνουν για την γκλαμουριά. Φόλα τρώνε οι μηχναικοί και εργάτες ούτως ή άλλως. Με 50οC και 90% υγρασία η φάση είναι αφόρητη...

    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι οι μηχανικοί έχουν φάει φόλα παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια...το μέλλον είναι μάλλον θολό, ας το κοιτάξουν αυτό οι επόμενες γενεές τι θα επιλέξουν επαγγελματικά... 

    Link to comment
    Share on other sites

    Σκάνδαλο FIFA;

    Γίνονται τέτοια πράγματα στα εξωτερικά;

    Ο σανός που μας ταΐζουν γράφει ότι μόνο εδώ γίνονται τέτοια πράγματα, στας Ευρώπας λέει είναι αλλιώς, εκεί λέει οι νόμοι λειτουργούν και φοβάται ο κόσμος να κάνει τέτοια...

    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.