Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Έντονο ξενοδοχειακό ενδιαφέρον για το κέντρο της Αθήνας


    Το 2011 τα ρεπορτάζ της εποχής έγραφαν για τη μαζική αποχώρηση ξενοδοχειακών μονάδων από το κέντρο της Αθήνας. Ηταν η εποχή που έβαζε λουκέτο και το Esperia και από το 2009 είχαν βάλει λουκέτο 7 μονάδες του κέντρου με 800 δωμάτια.

     

    Ηταν η εποχή των διαδηλώσεων και των σοβαρών επεισοδίων λόγω των μνημονίων, που απομάκρυναν τους τουρίστες από την περιοχή και είχαν προκαλέσει «μπλακ άουτ» στο επιχειρηματικό τοπίο του ιστορικού κέντρου, κι όχι μόνο.

     

    Εκτοτε πέρασε καιρός και από τα μέσα του 2016 ο ξενοδοχειακός χάρτης του κέντρου της Αθήνας άλλαξε ριζικά κι ενισχύθηκε με πεντάστερες αφίξεις.

     

    Η περίπτωση του Σαρόγλειου Μεγάρου στην Ομόνοια, ενός εμβληματικού κτιρίου στο κέντρο που ανήκει στο ΜΤΣ και φέρεται να ενδιαφέρεται να το μετατρέψει σε ξενοδοχείο η Dimand, δίνει την εικόνα του πώς μπορεί να αλλάξει το κέντρο.

     

    Αν και γνώστες της αγοράς φοβούνται ότι η υπερσυγκέντρωση ξενοδοχειακών μονάδων σε μια μικρή απόσταση, από το Μεταξουργείο μέχρι το Hilton, θα φέρει προβλήματα και «αλληλοφάγωμα», υπάρχουν κι άλλες απόψεις. Όπως ότι όσο περισσότερες μονάδες δημιουργούνται τόσο αυξάνονται οι επιχειρήσεις πέριξ αυτών και τόσο αναβαθμίζεται το κέντρο.

     

    Αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος του κέντρου, ειδικά της πλατείας Συντάγματος, είναι η Λάμψα της οικογένειας Λασκαρίδη που ελέγχουν το Μεγάλη Βρετάνια και το όμορο King George.

     

    Τρίτο χτύπημα για την οικογένεια και η ενοικίαση του κτιρίου στην οδό Πανεπιστημίου και Κριεζώτου με στόχο την αναβίωση του ξενοδοχείου King’s Palace. H Λάμψα ενοικίασε για 30 χρόνια το κτίριο και μένει να κατατεθεί το σχέδιο για την ανάπλασή του.

     

    Μια τελευταία κίνηση στο κέντρο αποτελεί η πρόσφατη συμφωνία της Intrakat για τη μίσθωση του κτιρίου επί της οδού Κολοκοτρώνη 3-5 που ανήκει στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού.

     

    Μια ανάσα από τα υπόλοιπα παλαιά και νέα ξενοδοχεία, το τριώροφο διατηρητέο κτίριο, επιφάνειας 4.160 τ.μ. εκμισθώθηκε για 20 χρόνια έναντι μηνιαίου τιμήματος 40 χιλ ευρώ. Στόχος της εταιρείας είναι το κτήριο να μετατραπεί σε boutique hotel 45 δωματίων και να ξεκινήσει τη λειτουργία του μέσα στο 2019.

     

    Οσο για την Ομόνοια, εκτός του Σαρόγλειου το La Mirage ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας το οποίο παραμένει κλειστό εδώ και μια δεκαετία. Εβαλε λουκέτο το 2008 λόγω υποβάθμισης της περιοχής, όμως, πρόσφατα βρήκε νέο ενοικιαστή τον Στέλιο Ιωαννίδη και μπορεί να επαναλειτουργήσει, ενδεχομένως και μέσα στη χρονιά.

     

    Πηγή: http://www.ered.gr/el/content/Apo_skoteino__pentastero_to_kentro_tis_Athinas/





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Απο το 2011 λέγαμε καποιοι το παιγνίδι real estate που παιζόταν στο κεντρο της Αθήνας με την εγκληματικότητα και τους λαθρομετανάστες, με σκοπό τη πτώση των τιμων των ακινητων.

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.