Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Αγωγός ΤΑΡ: Η ΑΣΠΡΟΦΩΣ θα διεξάγει τον βασικό σχεδιασμό


    Η μελετητική εταιρεία του Ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων, ΑΣΠΡΟΦΟΣ που εκπόνησε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επιπτώσεων για τις εγκαταστάσεις και το τμήμα του αγωγού TAP ανέλαβε και τις υπηρεσίες Τοπικού Συμβούλου Μηχανικού για τον Βασικό Σχεδιασμό του αγωγού.

    Συγκεκριμένα, ανέλαβε το βασικό σχεδιασμό για το τμήμα από τους Κήπους Έβρου μέχρι τη Θεσσαλονίκη, συνολικού μήκους 400 χιλιομέτρων. Ήδη από τις αρχές του 2013, στο έργο αυτό που βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη και απασχολούνται 25 Έλληνες μηχανικοί.

     

    Η Μελέτη Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επιπτώσεων ανατέθηκε στην ΑΣΠΡΟΦΟΣ μετά από διαγωνιστική διαδικασία στην οποία συμμετείχαν ορισμένες από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές εταιρείες του χώρου. Η συμβατική διάρκεια του έργου ήταν 10 μήνες και η ΑΣΠΡΟΦΟΣ απασχόλησε 90 Έλληνες επιστήμονες και τεχνικούς.

     

    Η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΤΟΥ ΤΑΡ ΘΕΛΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Την επιθυμία τους να συνεχιστεί η συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κατά το στάδιο υλοποίησης της επένδυσης για την κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ εκφράζουν οι επικεφαλής της Κοινοπραξίας σε επιστολή τους προς τον υφυπουργό Νότη Μηταράκη.

     

    «Η διαδικασία επιλογής ήταν δίκαιη και διαφανής. Η επιλογή του TAP επετεύχθη έπειτα από πολλά χρόνια σκληρής εργασίας και αφοσίωσης βασικών παραγόντων, καθώς και με την ισχυρή υποστήριξη πολλών κυβερνήσεων και διαφόρων αρχών της Ευρώπης και όχι μόνο», τονίζεται στην επιστολή που υπογράφουν οι Κιέτιλ Τούνγλαντ, γενικός διευθυντής της κοινοπραξίας του ΤΑΡ, Μίκαελ Χόφμαν, διευθυντής εξωτερικών σχέσεων, και Ρίκαρντ Σκούφιας, διευθυντής του πρότζεκτ για την Ελλάδα.

     

    Οι εκπρόσωποι της Κοινοπραξίας εκφράζουν επίσης τις ευχαριστίες τους προς τον υφυπουργό για την υποστήριξη στην υλοποίηση του έργου.

     

    Πηγή: http://ypodomes.com/index.php/energeia/fusiko-aerio/item/20529-%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%B1%CF%81-%CE%B7-%CE%B1%CF%83%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%86%CF%89%CF%83-%CE%B8%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%BE%CE%AC%CE%B3%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.