Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • ΑΔΜΗΕ : Πώς έγινε το μπλακ άουτ που βύθισε στο σκοτάδι Αττική και Πελοπόννησο – Έρευνα από ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστική


    Βραχυκύκλωμα σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου (ΚΥΤ), στον Ασπρόπυργο, είναι η αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά και έθεσε εκτός λειτουργίας το ΚΥΤ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ΑΔΜΗΕ.

    Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη μίλησε ο διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Δυτικής Αττικής, κ. Πετράκης.

    «Το πώς ξεκίνησε το ερευνά το ανακριτικό μας τμήμα. Αυτή τη στιγμή η φωτιά έχει σβήσει. Ήταν μια δύσκολη επιχείρηση. Δώσαμε μεγάλη μάχη, απασχολήθηκαν αρκετοί πυροσβεστικοί υπάλληλοι. Η φωτιά ήταν σε κάποιο μετασχηματιστή. Την αντιμετωπίσαμε, ρίξαμε και αφρό, η δυσκολία της κατάσβεσης ήταν δεδομένη λόγω των υγρών λαδιών και καυσίμων που καίγονταν. Δεν είναι στην αρμοδιότητά μου να απαντήσω για το νέφος, αλλά κάθε καύση που γίνεται σε σκουπίδια, ή λάδια, ελλοχεύει κινδύνους. Πρέπει να γίνουν μετρήσεις», είπε ο κ. Πετράκης.

    Το χρονικό της έκρηξης

    Η πυρκαγιά, όπως ανακοίνωσε ο Διαχειριστής, εκδηλώθηκε στις 23.05 της Κυριακής και από τη βλάβη που προκλήθηκε επηρεάστηκαν το κέντρο της Αθήνας, ο Πειραιάς, περιοχές της Δυτικής Αττικής καθώς και της Πελοποννήσου.

    Η ηλεκτροδότηση του Συστήματος Μεταφοράς σε Αττική και Πελοπόννησο αποκαταστάθηκε ταχύτατα, χάρη στην άμεση επέμβαση του προσωπικού του ΑΔΜΗΕ, σύμφωνα με τον Διαχειριστή.

    Πιο συγκεκριμένα, στην Αττική η λειτουργία του δικτύου επανήλθε εντός 40 λεπτών και στην Ανατ. Πελοπόννησο εντός 55 λεπτών, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο και δεν κινδύνευσαν ζωές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

    Ωστόσο, δεκάδες κλήσεις δέχθηκε το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ από πολίτες που χρησιμοποιούν συσκευές οξυγόνου κατ’ οίκον.

     aspropirgos-pirkagia2-1-600x400.jpg

    Λόγω της διακοπής ρεύματος οι πολίτες ζητούσαν βοήθεια ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία των συσκευών οξυγόνου για να μην κινδυνεύσει η ζωή τους.

    Ανακοίνωση για το συμβάν εξέδωσε για το συμβάν ο ΑΔΜΗΕ:

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε απόψε, στις 11.05 μ.μ. στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ που βρίσκεται στην περιοχή του Ασπροπύργου.

    Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές, με αποτέλεσμα το ΚΥΤ να τεθεί εκτός λειτουργίας.

    Από τη βλάβη επηρεάστηκε το κέντρο της Αθήνας, ο Πειραιάς, περιοχές της Δυτικής Αττικής καθώς και της Πελοποννήσου. Αυτή τη στιγμή καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες απότα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ με την ηλεκτροδότηση να έχει ήδη αποκατασταθεί στις περισσότερες περιοχές της Αττικής και στο σύνολο του δικτύου υψηλής τάσηςστην Πελοπόννησο.

    Μεικτό κλιμάκιο αστυνομίας και πυροσβεστικής διερευνά τα αίτια

    Στο μεταξύ, μικτό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος μετέβη, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, στον υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ για τη διερεύνηση των αιτιών που προκάλεσαν την πυρκαγιά.

    Από την έκρηξη και την πυρκαγιά στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική. Στην περιοχή έσπευσαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και ρίχτηκαν στη μάχη της κατάσβεσης ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώνονταν συνεχείς εκρήξεις.

    Στον τόπο του συμβάντος μετέβησαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης.

    «Θα δούμε τι έχει συμβεί αφού πρώτα αποκαταστήσουμε την βλάβη», ανέφερε σε δήλωση του ο κ. Σκρέκας.

    Πού υπήρξε διακοπή

    Διακοπή της ηλεκτροδότησης αναφέρθηκε σε Πειραιά, Κερατσίνι, Νίκαια, Πέραμα, Ελευσίνα, Μοσχάτο, Χαϊδάρι, Περιστέρι, Αιγάλεω, Νέα Σμύρνη, Άλιμο, Άγιο Δημήτριο, Δάφνη, Εξάρχεια, Μέγαρα, Σαλαμίνα.

    Επίσης, χωρίς ρεύμα έμειναν, Κόρινθος, Αργολίδα, Καλαμάτα, Άργος, ενώ διεκόπη η ηλεκτροδότηση σε Αίγινα και Σπέτσες.

    Συνολικά πάνω ένα εκατομμύριο κάτοικοι της χώρας εκτιμάται πως δεν είχαν ρεύμα για αρκετή ώρα.


    Πηγή: https://www.in.gr/2021/02/08/greece/admie-pos-egine-mplak-aout-pou-vythise-sto-skotadi-attiki-kai-peloponniso-ereyna-apo-el-kai-pyrosvestiki/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    το μεγάλο πρόβλημα ήταν ότι δεν είχαν ρευμα αυτοί που χρησιμοποιούν συσκευές οξυγόνου. Μα αυτοί δεν αντέχουν ούτε μια ώρα αν δεν τους δίνει οξυγόνο η συσκευή τους?

    Link to comment
    Share on other sites

    Οι συσκευές ολικής μηχανικής υποστήριξης αναπνοής έχουν μπαταρίες αλλά με μικρή διάρκεια τροφοδοσίας, από 2 έως 3 h περίπου, ίσως και κάτι παραπάνω. Σε διακοπή ρεύματος δικτύου δίνουν συναγερμό, πράγμα πολύ αγχωτικό, αλλά και ο κάθε φροντιστής ασθενούς δεν γνωρίζει από που προέρχεται και πόσο θα διαρκέσει αυτή η διακοπή. Οπότε σε τέτοιες περιπτώσεις δικαιολογείται ο πανικός. 

    Edited by Konstantinos IB
    Link to comment
    Share on other sites

    Εμένα πιο πολύ με απασχολεί αυτό:

    On 8/2/2021 at 8:22 ΠΜ, Engineer said:

    ...την αντιμετωπίσαμε, ρίξαμε και αφρό, η δυσκολία της κατάσβεσης ήταν δεδομένη λόγω των υγρών λαδιών και καυσίμων που καίγονταν. Δεν είναι στην αρμοδιότητά μου να απαντήσω για το νέφος, αλλά κάθε καύση που γίνεται σε σκουπίδια, ή λάδια, ελλοχεύει κινδύνους. Πρέπει να γίνουν μετρήσεις», είπε ο κ. Πετράκης.

     

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.