Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Αλλαγή διοίκησης στην Attica bank


    Ριζικές είναι πλέον οι ανακατατάξεις στην Attica Bank καθώς η τράπεζα γυρίζει σελίδα στο πλαίσιο της νέας κυβερνητικής πολιτικής που της αποδίδει αναβαθμισμένο ρόλο για την χρηματοδότηση στοχευμένων δράσεων και υποστήριξης του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ. Πριν από λίγο το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας αποφάσισε τη σύμπτυξη των αρμοδιοτήτων των δυο διευθυνόντων συμβούλων σε έναν, εκλέγοντας στη θέση αυτή των Αλέξανδρο Αντωνόπουλο.

     

    Παράλληλα το ΔΣ αποφάσισε την καταγγελία της σύμβασης του Γκίκα Μάναλη, ο οποίος όμως παραμένει μέλος του, όχι όμως και εκτελεστικό, καθώς οι αρμοδιότητές του συμπτύχθηκαν και ανατέθηκαν στον Αλέξανδρο Αντωνόπουλο.

     

    Η νέα δομή του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας λύνει, σε μεγάλο βαθμό, τα προβλήματα δυσλειτουργίας που είχαν ανακύψει, ενώ βρίσκεται σε αρμονία με τα κυβερνητικά πλάνα για την αναδιάρθρωση και μετεξέλιξη της τράπεζας.

     

    Αξίζει να σημειωθεί ότι και το διοικητικό συμβούλιο, εκφράζοντας, τη βούληση της κυβέρνησης και του ΤΣΜΕΔΕ, έχει από καιρό ζητήσει την παραίτηση του Γκίκα Μάναλη, ο ίδιος έχει αρνηθεί να την υποβάλλει.

     

    Καλά πληροφορημένες πηγές κάνουν λόγο για ύστατη προσπάθεια συγκάλυψης από την πλευρά του Γκίκα Μάναλη, ο οποίος –όπως επισημαίνουν πηγές στην Τράπεζα της Ελλάδος- προσπάθησε να στήσει σκηνικό αντίστοιχο της ΕΡΤ στην Attica Bank.

     

    Η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να λύσει τον γόρδιο δεσμό στην Attica Bank, ακόμα και αύριο, καθώς μετά την εκλογή νέου προέδρου της Δημοκρατίας, θα αποσταλεί προς υπογραφή το προεδρικό διάταγμα για την σύσταση της θέσης του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρη Στρατούλη.

     

    Εν συνεχεία ο κ. Στρατούλης θα υπογράψει προεδρικό διάταγμα για την επαναφορά του διοικητικού συμβουλίου του ΤΣΜΕΔΕ στην προτεραία κατάσταση, αποκαθηλώνοντας τον διορισμένο, επί της προηγούμενης κυβέρνησης, Α. Σελλιανάκη, ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη δυσαρμονία με τα κυβερνητικά πλάνα τόσο για το ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ όσο και για την Attica Bank και ο οποίος αποτελούσε ανάχωμα στην απομάκρυνση του Γκίκα Μάναλη από την τράπεζα.

     

    Υπ αυτό το πρίσμα ακόμα και η μικρή εμπλοκή που παρουσιάστηκε κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας δεν φαίνεται ικανή να καθυστερήσεις τις δρομολογημένες εξελίξεις.

     

    Ερωτηματικά προκαλεί ωστόσο η στάση του Γκίκα Μάναλη ο οποίος αν γνωρίζει τις κυβερνητικές προθέσεις καθώς και τη στάση της Τράπεζας της Ελλάδος αρνείται –πεισματικά- να παραιτηθεί, πυροδοτώντας σχεδόν σε καθημερινή βάση έκρυθμες καταστάσεις στην τράπεζα και θέτοντας εμπόδια στην εύρυθμη λειτουργίας της, όπως επισημαίνουν στο sofokleousin.gr καλά πληροφορημένες πηγές, που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας.

     

    Πηγή: http://www.sofokleousin.gr/archives/215072.html





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Μάγκες απλά τα πράγματα.

    Όχι αλλα λεφτα τσμεδε σε άττικα.

    μείωση εισφορών προ μνημονίου.

    Επίδομα μειωμένου τζιρου αντίστοιχα με οαεδ αφού άνεργοι δεν μπορούμε ναμαστε.

    Λίστα δανείων με χαριστικούς όρους και μη εξυπηρετούμενα.

    πρόεδρος τσμεδε εκλογη από μηχανικούς όταν έχουμε εκλογές.

    Ζητάω πολλά?

    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Όπως και σε όλο το φάσμα του δημοσίου αρνούνται να παραιτηθούν οι κάθε λογής ρουφιάνοι που είχε βάλει ο ΣΑΜΑΡΑΣ με τον Μπένι

     

    http://www.healthreport.gr/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%BB%CF%8C%CE%BA%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CF%85/

    Link to comment
    Share on other sites

    Ο Σύριζα δεν ήταν που έλεγε πως αν αναλάβει κυβέρνηση θα φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης (της λεγόμενης δικαιοσύνης τέλος πάντων) τα αρχιλαμόγια και τους σφουγγοκωλάριους εκτελεστές των εντολών τους; Τώρα τι έγινε, Είναι μάλλον σαν το ανέκδοτο με τον λαγό, το λιοντάρι και το λέμε και καμιά λαλακία να περνάει η ώρα, ε;

    Link to comment
    Share on other sites

    Ο Σύριζα δεν ήταν που έλεγε πως αν αναλάβει κυβέρνηση θα φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης (της λεγόμενης δικαιοσύνης τέλος πάντων) τα αρχιλαμόγια και τους σφουγγοκωλάριους εκτελεστές των εντολών τους; Τώρα τι έγινε, Είναι μάλλον σαν το ανέκδοτο με τον λαγό, το λιοντάρι και το λέμε και καμιά λαλακία να περνάει η ώρα, ε;

     

    Σε βάθος τετραετίας όλα αυτα... Προς το παρόν παραλάβανε καμμένη γη!

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.